Hasselterweg krijgt digitale flitspaal

woensdag 16 april 2014 22 reacties
Hasselterweg krijgt digitale flitspaal

De Hasselterweg krijgt binnenkort een digitale flitspaal, zo laat de politie weten. Waar de snelheid van de automobilisten tot nu toe sporadisch werd gecontroleerd door agenten met lasergun, wordt de snelheid op de rondweg van Stadshagen straks 24 uur gecontroleerd. In 2009 liet de gemeente al weten voorstander te zijn van het plaatsen van flitspalen. Waar de nieuwe flitspaal komt te staan en wanneer hij wordt geplaatst is niet bekend.

Verkeersveiligheid
De nieuwe flitspaal moet een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid van de Hasselterweg: “Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen”, aldus de politie.

Flitser
De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord. Hierdoor worden gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol die ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser heeft geen last van een volgeschoten film, werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben geen hinder van flitslicht.

Roodlichtcamera
Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijd maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht. Of de flitspaal bij een kruispunt op de Hasselterweg wordt geplaatst is niet bekend.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

22 reacties op 'Hasselterweg krijgt digitale flitspaal' »

  • gerton schreef:

    Maak eerst deze weg eens goed . Op de motor is dit nu echt een ramp .
    En wat die flitspaal betreft… hou maar eens wat meer controles op de binnenwegen in stadshagen . En gooi die verrekte bussluis eens open wij het winkelcentrum . Al dat omrijden om van de ene naar de andere kant van stadshagen te komen ..zo mateloos irritant. Al dat sluipverkeer door de parkeergarage… erg fijn .

  • Olaf Lageveen schreef:

    @Anoniem… Welke vorst?

    Als men nou als excuus had aangedragen dat het planningtechnisch niet mogelijk was om zo’n klein stukje te asfalteren, was het een klein stukje minder erg geweest….

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!