Woede over vertrekbonus directeur Delta Wonen

vrijdag 12 juni 2009

Uitsnede van de NOVA-reportage waarin de vertrekbonus bekend werd gemaakt

De SP in Zwolle is woedend op de vertrekbonus die de vorig jaar vertrokken directeur van Delta Wonen heeft gekregen. Delta Wonen verhuurt in Stadshagen ook veel huurwoningen. Uit een reportage van actualiteitenrubriek NOVA is gebleken dat de directeur bij zijn vertrek € 705.650,- heeft meegekregen. De SP reageert verbolgen op de bonus, die nota bene werd gegeven nadat de directeur na een vertrouwensbreuk bij Delta Wonen is opgestapt.

“Woningbouwverenigingen zijn opgericht om woonruimte betaalbaar te maken voor mensen die niet in de financiële positie zijn om een huis te kopen. Deze bestuurder heeft er een puinhoop van gemaakt bij Delta Wonen en krijgt als beloning een riante vertrekbonus toegestopt. Voor de SP is dit echt onacceptabel”, schrijft raadslid Edwin Koster op de website van de SP.

Het nieuws zal bovendien rauw op het dak vallen voor betrokkenen bij de renovatie van de monumentale boerderij de Oude Mars. Delta Wonen wilde deze boerderij ombouwen tot een zorgboerderij, maar zag hiervan recent af omdat het project te duur uitviel.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!