Nieuwe fietsbrug van Stadshagen naar centrum

woensdag 7 mei 2014
Nieuwe fietsbrug van Stadshagen naar centrum

Er komt een nieuwe fietsbrug van Stadshagen naar het centrum. De aanleg van een nieuwe fietsbrug over de Blaloweg moet ervoor zorgen dat fietsers uit Stadshagen vanaf 2015 sneller in het centrum van Zwolle kunnen zijn. De nieuwe boogbrug, die visueel moet aansluiten op de Westenholter fietsbrug, komt naast de brug van het Kamperlijntje te liggen over de Blaloweg.

De fietser uit Stadshagen is op aangewezen op één van de drie bruggen om zo het Zwarte Water te passeren en richting Zwolle-Centrum te fietsen; via de Mastenbroekerbrug, de Twistvlietbrug of de Westenholtebrug. Juist de Westenholtebrug staat onder fietsers bekend als de meest adembenemende. Letterlijk. Dit heeft het college van Burgemeester & Wethouders dinsdag 6 mei besloten dat de fietsbrug er definitief komt.

Snelle fietsverbinding
Met de komst van de brug zal de route naar het centrum van Zwolle en het station verbeterd worden. Fietsers hoeven na het oversteken van de Westerholterbrug niet naar beneden af te dalen richting Blaloweg, maar kunnen parallel aan het Kamperlijntje hun route vervolgen en over de Blaloweg richting de Veerallee.  De exacte uitwerking van de aansluiting met Veerallee en daarmee met de route langs de westerlijke stadsrand en fietssnelweg volgt nog. Die is onder meer afhankelijk van de uitwerking van de plannen rond de spoorzone.

De fietsbrug vormt straks een belangrijke schakel in de fietssnelweg tussen Zwolle en Kampen. Ook voor de doorstroming van het autoverkeer op de Blaloweg is de verhoogde fietsroute een uitkomst.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!