Winkelcentrum Stadshagen bestaat tien jaar

vrijdag 9 mei 2014
Winkelcentrum Stadshagen bestaat tien jaar

Het winkelcentrum in Stadshagen bestaat dit jaar tien jaar. Het komend halfjaar trakteren de winkeliers hun klanten op diverse feestelijkheden om de mijlpaal te vieren. Het feest is deze week ingeluid met een jubileumkrant en met ‘Winkel & Win weken’.

Tien jaar geleden verrees aan de rand van Stadshagen het Hanzehuis. De gemeente wilde op deze locatie winkels, wijkvoorzieningen en wonen combineren op een veilige en levendige plek. Goed bereikbaar en met een compleet aanbod. Na jaren van voorbereiding werden de plannen ten uitvoer gebracht en op woensdag 27 oktober 2004 werd het Hanzehuis officieel geopend. Zeven jaar nadat de eerste huizen in de wijk werden opgeleverd, kon de Stadshagenaar boodschappen doen in zijn eigen winkelcentrum.

Winkelaanbod
Het winkelcentrum in Stadshagen bevat een gevarieerd winkelaanbod, waardoor Stadshagenaren voor de meeste zaken dicht bij huis kunnen winkelen. Toch blijkt uit diverse peilingen van StadshagenNieuws dat het winkelaanbod achterblijft bij de behoefte en weinig divers is. Onder andere een schoenenwinkel en winkels met goedkopere producten worden gemist, maar ook is er behoefte aan meer horeca. Deze behoefte zou vervuld kunnen worden met de geplande uitbreiding van het winkelcentrum, maar door de tegenvallende groei van Stadshagen zit dat er voorlopig niet in.

Misschien wel dankzij het uitblijven van de uitbreiding kunnen het winkelcentrum en de Stadshagenaar zich verheugen met het feit dat er geen leegstand is. Hoewel er in de loop van de jaren de nodige winkels zijn verdwenen, werden deze panden meestal weer snel opgevuld. Een goed gevuld centrum is positief voor het aanblik van het winkelcentrum en maakt het prettiger winkelen. En dat er druk gewinkeld wordt in het winkelcentrum is haast ieder weekend goed te zien. De actieve winkeliersvereniging draagt hier ook aan bij; regelmatig verrast deze het winkelend publiek op leuke acties en gezellige activiteiten.

Winkel & Win
De datum van het jubileum wordt pas over een kleine zes maanden bereikt, maar de winkeliers beginnen al in mei met het vieren van deze mijlpaal. De eerste van drie feestelijke periodes wordt ingeluid met een jubileumkrant die vanaf deze week bij Stadshagenaren en inwoners van omliggende wijken en plaatsen op de deurmat valt. Daarna volgen de ‘Winkel & Win Weken’ (7 t/m 31 mei 2014) waarbij klanten bij aankopen in het winkelcentrum zegels kunnen sparen en kunnen meedingen naar mooie prijzen. Ook kunt u in deze periode wekelijks een shoptegoed winnen via de Facebook fanpagina: facebook.com/wcstadshagen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!