Nieuwe asfaltlaag Hasselterweg eind juli gereed

woensdag 14 mei 2014
Nieuwe asfaltlaag Hasselterweg eind juli gereed

Eind juli kunnen de automobilisten over een nieuwe asfaltlaag rijden op de Hasselterweg. De aanbesteding voor de werkzaamheden is begonnen en een voorwaarde in het bestek is dat de werkzaamheden niet later starten dan 1 juli en dat het voor 20 juli klaar moet zijn. Halverwege januari werd de asfaltlaag uit het oogpunt van veiligheid verwijderd en is de snelheid tijdelijk naar 50 km/u verlaagd.

Langere voorbereidingstijd
In verband met de omvang van het werk heeft de gemeente er voor gekozen om de werkzaamheden niet onder het reguliere onderhoud te laten vallen, maar het als apart project aan te besteden. Aan de inschrijvende aannemers wordt gevraagd een ontwerp te maken voor het werk. Dit ontwerp gaat in op de asfaltsoort, de dikte en de wijze waarop het werk wordt uitgevoerd. Vanwege deze aanpak is de voorbereidingstijd voor het bestek langer dan wanneer het werk in het regulier onderhoud was meegenomen.

Verkeersveiligheid
Halverwege januari dit jaar werd de asfaltlaag van de Hasselterweg uit oogpunt van verkeersveiligheid verwijderd. Er zaten veel gaten in het asfalt en, zo was de inschatting, bij stevige vorst zou de weg echt onveilig worden. De snelheid op dit weggedeelte is tijdelijk naar 50 km/u verlaagd.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!