Inbraak Albert Heijn om sigaretten

woensdag 14 mei 2014
Inbraak Albert Heijn om sigaretten

De politie heeft dinsdagochtend 13 mei op de Palestrinalaan in Zwolle een 19-jarige man uit Almere aangehouden. De man was in het bezit van een grote hoeveelheid rookwaar welke vermoedelijk van diefstal afkomstig is. In de nacht van maandag op dinsdag was er bij de Albert Heijn aan de Wade ingebroken waarbij een grote hoeveelheid rookwaar werd buitgemaakt.

Getuigen van de inbraak in de Albert Heijn zagen hoe een tweetal, met een grote hoeveelheid rookwaren, op een scooter wegvluchtte. De politie werd gealarmeerd maar het tweetal werd die nacht niet meer aangetroffen. De inbrekers waren de supermarkt binnengekomen door een een glazen pui te forceren.

Tassen met rookwaar
Dinsdagochtend rond 11 uur zag een surveillerende agent twee mannen op de Palestrinalaan staan. Het tweetal was in het bezit van twee grote tassen met rookwaren. De agent legde een link met de inbraak van de afgelopen nacht en wilde het tweetal controleren. De mannen probeerden te vluchten en renden weg. De 19-jarige man uit Almere kon direct door de politieagent worden aangehouden, de tweede man wist te ontkomen. De politie startte hierop in de wijk een zoekactie naar de tweede verdachte. Hij werd in de omgeving niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de identiteit van deze man.

De man uit Almere is overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De rookwaar is in beslag genomen en de politie onderzoekt de herkomst hiervan.

Tweede keer
Het is de tweede keer in korte tijd dat de Albert Heijn in Stadshagen doelwit van inbraak was. Op 8 mei was ook al geprobeerd in te breken in de supermarkt, maar die poging mislukte. Vijf dagen later was het dus wel raak.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!