Zaterdag open dag boerderij Mastenbroek

vrijdag 23 mei 2014
Zaterdag open dag boerderij Mastenbroek

Zaterdag 24 mei is een bijzondere dag voor iedereen die van weidevogels houdt en/of bewust met voeding om gaat. Op deze dag presenteert Boer Pelleboer uit Mastenbroek met Vogelbescherming Nederland en Kroon/Natudis ‘Red de Rijke weidekaas’.

De presentatie van deze biologische kaas vindt om 10:00 uur plaats in de Rijke weide van Boer Pelleboer. De opening wordt voltrokken door gedeputeerde Theo Rietkerk. Een uniek project, want door het kopen van biologische kaas wordt een euro per kilo bijgedragen aan het uitbreiden van het weidevogelvriendelijke grasland op de boerderij.

Door de steeds grotere vraag naar melk wordt de landbouw in ons land steeds intensiever, ten koste van bloemen, bijen en weidevogels. De vogelbescherming wil de komende jaren één vijfde van het grasland in Nederland omzetten in bloemrijke weides. Dat is genoeg om melk, boter en kaas voor heel Nederland te produceren én om de rijke weides en weidevogels te redden. Boer Pelleboer uit Mastenbroek laat zien dat het produceren van melk én het beschermen van weidevogels goed samen kan gaan.

Naast de presentatie en proeverij van de kaas, worden zaterdag op de natuurboerderij ook veel andere activiteiten georganiseerd, waaronder een weidevogelsafari, ponyrijden, springkussen, rijden met trekker & wagentje, weidesurfen, dieren knuffelen, schminken, kanoën en trekschuit varen.

De officiële presentatie is op zaterdag 24 mei om 10.00 uur, bij Boer Pelleboer aan de Oude wetering 139a in Mastenbroek.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!