Verkeersregelaars en camera’s bij fietsoversteek

maandag 26 mei 2014
Verkeersregelaars en camera’s bij fietsoversteek

De gemeente Zwolle heeft vandaag verkeersregelaars ingezet bij de fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvederelaan. De verkeersregelaars staan er de hele week om automobilisten erop te wijzen dat ze moeten stoppen bij de stopborden. De fietsoversteek in Stadshagen is omstreden in de wijk; ondanks verschillende aanpassingen aan het kruispunt hebben er de afgelopen jaren ongelukken plaatsgevonden tussen fietsers en automobilisten.

Cameratoezicht
De gemeente blijkt zelfs een stapje verder te zijn gegaan dan alleen maar toezicht met verkeersregelaars. Sinds vorige week monitoren twee camera’s op het kruispunt de situatie, om te kijken naar het gedrag van automobilisten. De camera’s zullen ook volgende week weer worden geactiveerd.

Maatregelen
Op basis van het onderzoek zal de gemeente, indien nodig, nieuwe maatregelen treffen. Als het tot nieuwe maatregelen komt, is het de zoveelste aanpassing die de lokale overheid aan de situatie moet doen.

Verantwoordelijkheid weggebruiker
De vraagt rijst bij een eventuele nieuwe aanpassing wel in hoeverre een gemeente verantwoordelijk is voor het gedrag van automobilisten en fietsers op een kruispunt. Alle maatregelen en investeringen met publiek geld ten spijt blijven er gevaarlijke situaties ontstaan omdat automobilisten soms hard doorrijden of fietsers zonder licht het kruispunt oversteken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!