Woningmarkt Stadshagen trekt licht aan

donderdag 29 mei 2014
Woningmarkt Stadshagen trekt licht aan

De woningmarkt in Stadshagen lijkt zich weer licht te herstellen. De ontwikkeling van de woningbouw laat een aantal lichtpunten zien. Werden er vorig jaar in de wijk nog 230 woningen gebouwd, dit jaar zijn er tot nu toe al 220 overeenkomsten gesloten voor nieuwe woningen.

Toch is de crisis nog wel merkbaar. Doordat er vorig jaar weinig woningbouwgrond is uitgegeven, is het jaar wel afgesloten met een negatief financieel jaarresultaat.

Dit zijn enkele conclusies uit de rapportage woningmarkt en gebiedsontwikkeling Stadshagen 2013. In heel Zwolle zijn in 2013 circa 250 woningen verkocht en aan het eind van het jaar stonden een kleine 300 nieuwbouwwoningen te koop. Net als de landelijke trend laat ook de Zwolse woningmarkt een licht positieve ontwikkeling zien.

Ontwikkelstrategie Stadshagen
In 2013 heeft de gemeenteraad een nieuwe ontwikkelstrategie voor Stadshagen vastgesteld. Met stimuleringsmaatregelen wil de gemeente de woningbouwproductie op gang krijgen in een goede mix van verschillende categorieën woningen. Een recent voorbeeld hiervan is het Woonevenement Vrij Werkeren. Leidend voor de gebiedsontwikkeling is de vraag vanuit de markt en de koers van het nieuwe coalitieakkoord.

Gronduitgifte
Voor het negatieve resultaat van € 2,5 miljoen in 2013 is een voorziening getroffen. Deze is verwerkt in de MPV 2014. De dip in het aantal kavels dat in 2013 is uitgegeven, zal merkbaar zijn in het aantal woningen dat wordt opgeleverd in 2014. De verwachting is dat in 2014 en 2015 gronden voor circa 180 woningen of meer worden uitgegeven. Dit komt overeen met de beoogde aantallen uit de herprogrammering.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!