Wegen Stadshagen slijten sneller dan verwacht

maandag 23 juni 2014
Wegen Stadshagen slijten sneller dan verwacht

Wegen in en rond Stadshagen waar zeer geluidsreducerend asfalt ligt zijn veel sneller versleten dan verwacht. De wegen zouden op z’n minst acht jaar mee moeten gaan, maar de levensduur blijkt veel korter dan verwacht: soms vier tot vijf jaar. Het gaat in Stadshagen om de Hasselterweg, Frankhuizerallee, Belvederelaan en Havezathenallee. Dat blijkt uit de Beleidsrapportage 2014 van de gemeente Zwolle.

Hasselterweg
De Hasselterweg wordt als één van de wegen genoemd waar het zeer geluidsreducerende asfalt zo snel sleet dat begin 2014 de asfaltlaag uit veiligheidsoogpunt moest worden verwijderd. De nieuwe asfaltlaag moet nog worden aangelegd. De gemeente wil nu in de aanbesteding voor de nieuwe asfaltlagen eisen stellen aan de levensduur van het asfalt.

Geen geld vanuit regulier budget wegenonderhoud
Om de problemen met het asfalt in Stadshagen (en andere delen van Zwolle, zoals de Westenholterallee) aan te pakken moest geld worden gevonden. Maar vanuit het reguliere budget van wegenonderhoud kon dit niet gevonden worden, omdat daarmee het onderhoud van andere wegen in het geding kwam. Om de wegen nu aan te pakken moet de gemeente extra diep in de buidel tasten.

1,1 miljoen euro extra asfalteringskosten
Zo wordt het financiële zorgenkindje Stadshagen nog lastiger voor de gemeente Zwolle. Naast een enorm exploitatieverlies op nieuwbouwgrondengronden in de wijk van vele miljoenen euro’s, moet de gemeente nu ook 1,1 miljoen euro extra geld uittrekken om de wegen in Stadshagen aan te pakken. De asfaltering van de Hasselterweg gaat dit jaar 600.000 euro extra geld kosten; in 2016 verwacht de gemeente extra asfaltwerkzaamheden aan de Belvederelaan en Havezathenallee ten koste van 500.000 euro.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!