Hasselterweg wordt 30 juni geasfalteerd

dinsdag 24 juni 2014
Hasselterweg wordt 30 juni geasfalteerd

Eindelijk. Dat zal menig automobilist denken die deze kop leest. Na een periode van een half jaar snelheidsbeperking op de weg als gevolg van het afschrapen van de toplaag, gaat er eindelijk weer een fatsoenlijke Hasselterweg verschijnen. Aannemer Van Gelder start maandag 30 juni met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hasselterweg. Naar verwachting is het werk maandag 7 juli aanstaande klaar.

Nachtelijke afsluiting
Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer wel gebruik maken van de Hasselterweg. Enige overlast vanwege de werkzaamheden is niet te voorkomen. Tijdens de spits zijn alle rijbanen toegankelijk. Buiten de spitstijden en in de avonduren (vanaf 19.00 uur) is een deel van de Hasselterweg afgesloten. De toerit vanaf de Zwolseweg naar de Hasselterweg wordt tijdens de avonduren en in het weekend wel volledig afgesloten. De situatie wordt ter plekke met borden aangegeven.

Gaten in de weg
Halverwege januari werd de asfaltlaag van de Hasselterweg weggehaald omdat dit deel van de weg veel gaten vertoonde. Uit oogpunt van de verkeersveiligheid besloot de gemeente om de bovenste deklaag daarom preventief te verwijderen. De snelheid op dit weggedeelte is tijdelijk naar 50 km per uur verlaagd.

Veel uitstel
Oorspronkelijk zou de Hasselterweg dit voorjaar al worden geasfalteerd, maar dit werd door onbekende redenen een paar keer uitgesteld. De gemeente wilde de wintermaanden afwachten in verband met mogelijke vorst, maar die vlieger ging niet op voor de warme april, mei en junimaand. De langdurige beperkte omstandigheden op de weg zorgde bij veel lezers van deze website voor verbazing.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!