Nieuwe vliegroute veroorzaakt hard geluid Stadshagen

dinsdag 24 juni 2014
Nieuwe vliegroute veroorzaakt hard geluid Stadshagen

De uitbreiding van vliegveld Lelystad gaat ertoe leiden dat vliegtuigen boven Stadshagen voor een ‘onaangenaam hard geluid’ gaan zorgen. Dat zegt het CDA in Zwolle, dat presentaties van de nieuwe vliegroutes heeft bijgewoond. Met name in de omgeving van de Milligerplas en de Lisdodde zal het geluid van vliegtuigen goed te horen zijn.

Vijftig vliegtuigen per dag boven Stadshagen
Boven Stadshagen-Noord zullen vliegtuigen een bocht inzetten om goed uit te komen voor het vliegveld in Lelystad. “Ter hoogte van de Milligerplas en de Lisdodde is een onaangenaam hard geluid te horen, dat ten koste zal gaan van het woongenot in Stadshagen”, stelt het CDA. Naar verwachting zullen er zo’n vijftig vliegtuigen per dag boven de nieuwbouwwijk vliegen.

Geluidsoverlast kan leiden tot slechte huizenverkoop
Het CDA vreest dat de geluidsoverlast van invloed zal zijn voor de nog resterende percelen die aan nieuwe bewoners verkocht moeten worden. “Zowel CDA als GroenLinks in Zwolle vinden het onaanvaardbaar dat bewoners in Zwolle, vooral in Stadshagen, straks bovenmatige en structurele geluidshinder ervaren.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!