14e Stadshagenfestival goes local dit jaar

woensdag 30 juli 2014
14e Stadshagenfestival goes local dit jaar

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus staat het 14e Stadshagenfestival op het programma. Dit jaar heeft het festival een nog lokaler tintje als in andere jaren. 90% van de artiesten die optreden zijn afkomstig uit de Zwolse Vinexwijk. De coverband Barcode, DJ Marco Ester en lokale jonge dj’s en rappers via jongerencentrum Level Z zullen het festival muzikaal omlijsten.

Als primeur wordt dit jaar ook de vrijdag betrokken als volwaardige festival dag met vanaf 10:00uur Workshops en de start van de BBQ-wedstrijd. Vrijdagmiddag met Theater Buitengewoon en ’s avonds met muziek uit de oude doos met de 3 mans formatie The Wet Paper Boys.

De vaste elementen op zaterdag zijn ook dit jaar weer te vinden op zaterdag 16 augustus in en om het Twistvlietpark. Een braderie met ruim 100 kramen en het gratis Kinderplein met 8 mega attracties starten om 10:00uur. The Goodlife lounge met demo’s van Fitplaza en dansschool Diff Dancemasters opent haar deuren om 12:00uur. In het middagprogramma een modeshow met modellen en kleding uit de wijk. Een kinderdisco van 18:00 tot 20:00uur luidt de feestavond in met vanaf 20:00uur een groot podium voor Barcode en DJ Marco Ester en het Level Z podium elders op het terrein.

De organisatie van het Stadshagenfestival is in handen van een werkgroep van wijkstichting Stadshagentotaal. Het festival wordt door en voor Stadhagenaars georganiseerd en zorgt al 14 jaar voor verbinding in de wijk. Door steun van wijkinstanties, gemeente en met name ondernemers en vrijwilligers uit de wijk is het festival gratis toegankelijk voor iedereen.

In de eerste week van augustus wordt een huis aan huis festivalkrant verspreid met alle informatie over het festival in de wijk.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!