Dode bij schietpartij Akkerbergstraat (foto’s)

woensdag 3 september 2014
Dode bij schietpartij Akkerbergstraat (foto’s)

De Akkerbergstraat in Stadshagen is woensdagochtend even voor zes uur opgeschrikt door een dodelijke schietpartij. Een auto werd volgens buurtbewoners met een automatisch geweer doorzeefd en strandde vervolgens in een tuin. De inzittende, de 48-jarige Robert Voorhorst, is daarbij om het leven gekomen. Voorhorst woonde in de straat en is zelfstandige in de horeca. De Akkerbergstraat is afgezet voor onderzoek van de recherche.

Buurtbewoners snappen het niet, mogelijk verkeerde doelwit
Volgens getuigen zou er meer dan 15 keer zijn geschoten met een automatisch wapen. In de voorruit van de auto zijn vele kogelgaten te zien, maar ook in auto’s in de nabije omgeving van de schietpartij zitten kogelgaten. Buurtgenoten zijn geschokt. Het slachtoffer zou in dezelfde straat wonen als waar de schietpartij plaatsvond, zegt een getuige in een radiogesprek met Sander de Heer (onder het artikel te beluisteren).

Buurtbewoners snappen niets van de schietpartij, enkelen denken zelfs dat het slachtoffer is aangezien voor de verkeerde persoon. De schietpartij vond midden in de straat plaats. Daarbij zijn ook auto’s van andere bewoners geraakt. “Mijn meisje helemaal van slag: buurman geliquideerd en kogelgaten in haart autootje”, schrijft een buurtbewoner op Twitter.

Daders voortvluchtig
De politie maakt jacht op de dader of daderss van de schietpartij, alhoewel deze voortvluchtig zijn en het onbekend is wie er heeft geschoten. Ook over de aanleiding en het motief tast de politie nog volledig in het duister. Tips zijn dus van harte welkom: heeft u iets gezien of gemerkt, laat het de politie dan weten.

Later meer.

Luister naar een interview met een buurtbewoner over de schietpartij

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!