Stadshagen vangt laatste VROM-subsidie voor woningbouw

vrijdag 8 oktober 2010

De gemeente Zwolle heeft een subsidie ontvangen van 120.000 euro voor de bouw van 48 woningen in Werkeren, Stadshagen. De subsidie is bedoeld voor het stimuleren van de verkoop van alle woningen in dit project, kortom, de subsidie komt ten goede aan de kopers van het project. De subsidie was in eerste instantie afgewezen door het ministerie van VROM, maar na een nieuwe toetsing komt het geld alsnog. Het is tegelijk het allerlaatste project van VROM in Overijssel waarvoor deze subsidie geldt.

5000 euro per huis subsidie
De gemeente heeft ook bij de provincie Overijssel een aanvraag lopen voor verdubbeling van het subsidiebedrag. Als het bedrag wordt verdubbeld is er per woning een bedrag van € 5000,- beschikbaar. Dit moet de kopers over de streep trekken om nieuwe woningen in de wijk te kopen. Nu al gelden er subsidieregelingen voor de aankoop van huizen in Stadshagen.

Inwoners groeien, aanbod moet mee
“Zwolle blijft, wat inwonersaantal betreft, nog steeds groeien. Het is dan ook van groot belang dat de woningproductie op peil blijft en dat de consument het vertrouwen heeft om over te gaan tot de koop van een woning. De subsidiebijdrage van VROM betekent hierin een enorme stimulans”, aldus wethouder Dannenberg.

Laatste subsidie
Dit is het laatste woningbouwproject waarvoor de subsidieregeling van VROM en de provincie Overijssel beschikbaar is. Verdeeld over drie rondes hebben VROM en de provincie in 2009 en 2010 subsidie voor het stimuleren van de woningbouw verstrekt. Zwolle heeft in deze drie rondes in totaal voor 370 woningen subsidie ontvangen.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!