Moordaanslag Robert Voorhorst in Opsporing Verzocht

zaterdag 6 september 2014
Moordaanslag Robert Voorhorst in Opsporing Verzocht

De moordaanslag op de 48-jarige Zwollenaar Robert Voorhorst zal komende dinsdagavond 9 september aan de orde komen in het programma Opsporing Verzocht. Robert Voorhorst werd op woensdagochtend 3 september rond 05.45 uur, nadat hij in zijn auto was gestapt, met een automatisch wapen beschoten op de Akkerbergstraat. Zijn auto kwam hierna tot stilstand in de tuin van de overburen. Korte tijd later overleed hij aan zijn verwondingen.

Onderzoek
Direct na het schietincident werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van 25 politiemensen geformeerd. Hierbij werd o.a. een uitgebreid buurtonderzoek gehouden waarbij inmiddels diverse mensen werden gehoord. Daarnaast werden er, naar aanleiding van de berichtgeving in de media, inmiddels zo’n 10 tips doorgegeven. Naast het buurtonderzoek wordt er ook forensisch onderzoek verricht.

Motief
Naar aanleiding van de bevindingen van het rechercheteam worden verschillende scenario’s opgesteld. Hierbij wordt ook bekeken of er mogelijk sprake kan zijn geweest van een persoonsverwisseling. Mensen die meer informatie kunnen aanreiken over het mogelijke motief voor deze aanslag worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

Onrust
De politie begrijpt dat een schietincident als deze een grote impact op de buurt heeft en voor veel onrust zorgt. Om deze reden is de politie de komende tijd ook meer opvallend en onopvallend aanwezig in de wijk. Mocht u iets zien dat u niet vertrouwt, neem dan gerust contact op met de politie. De politie heeft liever dat u een keer teveel dan te weinig belt. Mocht u de politie direct nodig hebben, belt u dan met telefoonnummer 112. Mocht u contact willen met bijvoorbeeld de wijkagent, belt u dan via 0900-8844. Ook wijkagenten Michel Engel en Karin de Besten zullen de komende tijd meer in de wijk aanwezig zijn.

Auto
In de uitzending van Opsporing Verzocht zullen diverse vragen aan de orde komen. Ook zullen er bewakingsbeelden worden getoond. Op deze beelden is een auto te zien die mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident. Deze auto is vlak na het schietincident in de buurt vastgelegd door een bewakingscamera. Indien deze auto niet betrokken is geweest bij het schietincident, kan de bestuurder ervan een belangrijke getuige zijn. De politie wil graag weten wie deze auto herkent.

Contact
Mensen die contact willen hebben met het rechercheteam of een tip door willen geven, kunnen contact opnemen via de gratis tiplijn van de politie 0800-6070. Dit kan ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000 (ook gratis). Indien u een vertrouwelijk gesprek wilt voeren met een rechercheur, kunt u dit melden via het Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999. Ook kunt u digitaal tips doorgeven via het tipformulier op de website van de politie: www.politie.nl/melden (meldformulier). Daar kunnen eventueel ook bestanden zoals foto’s of filmpjes worden bijgevoegd. Daarnaast kunt u rechtstreeks mailen met het rechercheteam via het mailadres: TGOappel@ijsselland.politie.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!