Nieuwe beelden in moordzaak Robert Voorhorst

woensdag 10 september 2014
Nieuwe beelden in moordzaak Robert Voorhorst

In de uitzending van Opsporing Verzocht van 9 september is nieuwe informatie rondom de moord op Robert Voorhorst getoond. Voorhorst wordt op woensdagochtend 3 september 2014 om 05.45 uur in zijn auto op de Akkerbergstraat in Zwolle met een automatisch wapen doodgeschoten.  Hij wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar sterft daar even later aan zijn verwondingen. De politie heeft nu beelden getoond van een mogelijke vluchtauto en zoekt getuigen die meer informatie hebben. De beloning voor de gouden tip staat op 15.000 euro.

Slachtoffer
Robert Voorhorst (48) woonde samen in de Akkerbergstraat met zijn vrouw en hun kind. Hij had daar een goede reputatie. Hij was sociaal en leek met niemand problemen te hebben. Hij was een echte horecaman. Hij had in het verleden een aantal café’s in Zwolle. Nadat hij die moest verkopen werkte hij als kok.

Motief
Het slachtoffer is in het verleden wel met politie en justitie in aanraking geweest. De laatste jaren was hij echter, zover bekend, niet betrokken bij criminele zaken. Als mensen daar andere informatie over hebben, hoort de politie dat graag.

Verwisseling
Er gaan geruchten dat het om een persoonsverwisseling zou gaan. Voorhorst was geliefd in de buurt en niemand daar kan zich eigenlijk voorstellen dat iemand hem dit zou willen aandoen. Er is geen enkel concreet bewijs dat het om een verwisseling zou gaan, maar als mensen daar wel aanwijzingen voor hebben dan wil de politie graag met ze spreken.

Daders
De politie heeft nog niemand gesproken die de daders daadwerkelijk heeft gezien, voor tijdens of na het schieten. Mochten er wel mensen zijn die iets is opgevallen, bijvoorbeeld in de dagen of weken ervoor, dan moeten ze dat meteen bij de politie melden.

verdachte autoVerdachte auto
Bij een rotonde vlakbij de Akkerbergstraat is een auto gefilmd die heel snel langsrijdt. Dat is precies op het moment dat de daders van die aanslag gevlucht moeten zijn. In deze auto zit of zitten mogelijk de daders. De politie wil heel graag weten wie daar rond 05.45 uur ook zo’n auto heeft gezien en of mensen weten wat voor auto dat is.

Volvo V50
Er is een getuige die een Volvo V50 heeft gezien en op zondag 7 september is er een brandende Volvo V50 achtergelaten gevonden op de Knarweg in Lelystad. Het is niet bekend of deze auto met de moord te maken heeft, maar de timing is wel heel opvallend. De auto blijkt in januari 2014 te zijn gestolen in Lelystad en had toen het kenteken 14-RD-SB.

Voor meer informatie en de filmbeelden van de bewakingscamera die de mogelijke vluchtauto heeft vastgelegd zie de website van Opsporing Verzocht.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!