Verbindingsweg Stadshagen krijgt vorm

zondag 14 juni 2009

De verbindingsweg van kruispunt Zwolle-Zuid naar Stadshagen krijgt steeds meer vorm. De weg met tweemaal 2 rijbanen moet het dagelijkse verkeer van en naar Stadshagen sneller en makkelijker naar de grote verbindingswegen brengen, waaronder de A28. De oplopende weg naar de nog te plaatsen brug over het Zwarte Water is inmiddels geasfalteerd.

Sneller verkeer
Naar verwachting is het eerste deel van deze verbeterde verbindingsweg van en naar Stadshagen in november 2009 af.  Als ook de weg langs de wijk Westenholte naar Stadshagen opnieuw is geasfalteerd, kan het verkeer vanaf 2010 aanzienlijk sneller naar het kruispunt Zwolle Zuid rijden.

Gevaarlijke situaties
In de huidige situatie moet het verkeer van Stadshagen II vooral in ochtenduren massaal over de Westenholte-brug rijden, hetgeen vaak lijdt tot gevaarlijke situaties door opstoppingen op de afslag naar Zwolle Zuid. Zodra de grote aan de vierbaansweg boven het Zwarte Water klaar is, mogen de wegenbouwers zich opmaken voor de verbindingsweg boven Stadshagen naar Hasselt. Daar wordt naar verwachting niet eerder dan 2012 aan begonnen.

Fotoreportage
Hieronder enkele foto’s van de werkzaamheden aan de nieuwe verbindingsweg boven het Zwarte Water met daaronder het uiteindelijke verwachte resultaat. Meer informatie vindt u op de website Zwollestadshagen.nl.

Waar autobilisten hier nog afslaan naar de wijk Voorst, kan er eind 2009 rechtstreeks worden doorgereden naar Stadshagen via de brug. Foto: Stadshagennieuws.nl

De opgaande weg naar de brug is inmiddels geasfalteerd en wordt uitgebreid naar vier banen. Foto: Stadshagennieuws.nl

 

Tot aan hier loopt de weg. Deze damwand scheidt Zwolle van Westenholte en Stadshagen. Foto: Stadshagennieuws.nl

De pijlers voor de brug staan aan weerszijden klaar om de eerste leggers te ontvangen. De pijlers voor de brug staan aan weerszijden klaar om de eerste leggers te ontvangen. Foto: Stadshagennieuws.nl

En zo moet de verbindingsweg er uiteindelijk uitzien: tweemaal vierbaans: razendsnel van en naar Stadshagen. Foto: Stadshagenzwolle.nl

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!