Geen ballonnen voor jubilerend winkelcentrum

woensdag 17 september 2014
Geen ballonnen voor jubilerend winkelcentrum

Het tienjarig jubileum van het winkelcentrum in Stadshagen zou onder andere gevierd worden met een ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Na kritiek op het oplaten van ballonnen is besloten om de ballonnenwedstrijd niet door te laten gaan en wordt een andere wedstrijd bedacht.

Alle kinderen uit Stadshagen zijn uitgenodigd voor de ballonnenwedstrijd op zaterdag 20 september. Diverse mensen lieten echter op twitter hun ongenoegen weten over de ballonnenwedstrijd, de ballonnen zouden schade opleveren voor dieren en het milieu. Het winkelcentrum reageerde op de kritiek door de ballonnenwedstrijd niet door te laten gaan. “Dit is uiteraard niet iets waaraan wij als winkelcentrum een negatieve bijdrage willen leveren. Daarom hebben we besloten op zoek te gaan naar alternatieven.” Wat het alternatief gaat worden is nog niet bekend.

Ballonnen in de ban
Enkele weken geleden liet de gemeente Zwolle, in de beantwoording van vragen van GroenLinks, nog weten geen ballonnen op te laten bij gemeentelijke feestelijkheden. “Het college kiest ervoor om bij feestelijkheden die door de gemeentelijke organisatie worden georganiseerd zoveel mogelijk te kiezen voor milieuvriendelijker alternatieven. Wij hopen daarmee dat dit ook navolging vindt bij anderen.”

Hoewel door GroenLinks ook gevraagd werd om in de vergunningverlening voor evenementen het oplaten van ballonnen te verbieden, gaat de gemeente daarin niet mee. De gemeente wil terughoudend zijn in het stellen van regels, maar wil wel een voorbeeldfunctie vervullen. “Wij vinden dat organisatoren van evenementen in de stad in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn. Daar doen wij dan ook een beroep op.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!