Burendag in Stadshagen (fotoreportage)

Afgelopen weekend heeft heel Nederland voor de negende keer Burendag mogen vieren. Voorgaande jaren was het in Nederland steeds een groot nationaal feest. In 2013 deden in heel Nederland ruim 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten.

Burendag nationale feestdag
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen.

Voordelen van Burendag
Door Burendag worden buurten leuker, veiliger en socialer. Buurtgenoten ontmoeten elkaar en zetten zich samen in voor een leuke dag. Een dag die ze zich met elkaar positief blijven herinneren, het samen zijn en het met elkaar gezellig hebben. Burendag kan ervoor zorgen dat buurtgenoten elkaar ook op blijven zoeken na deze dag. Door het met elkaar iets bewerkstelligen en het contact op Burendag, bouwen buurtgenoten een band op met elkaar.

“Het Friedlandplein”
De buren van de hoek Nijenhuislaan en Hofstedestraat hadden dit jaar wel een heel leuk idee uitgewerkt voor Burendag 2014. Afgelopen zondag is hier feestelijk het “Het Friedlandplein” geopend.

De parkeerplaats achter deze woningen wordt al lange tijd gebruikt door de kinderen als gezamenlijke speelplaats. Tevens wordt deze ruimte door de buren regelmatig gebruikt als gezellige barbecuelocatie.

De parkeerplaats is voor deze gelegenheid omgetoverd tot “Het Friedlandplein”.
Op de parkeerplaats zijn een aantal picknicktafels geplaatst om gezellig bij elkaar aan te kunnen schuiven. Voor de kinderen stond er een enorm springkussen en was het plein verder gezellig versierd met slingers, ballonnen en een bijbehorende feesttent.
“Het Friedlandplein” werd geopend door middel van het onthullen van een bushalte bordje met hierop alle namen van de kinderen uit deze buurt.

Dit jaar werden in de wijk Stadshagen de volgende activiteiten georganiseerd

Akkerbergplein
Torteltuin onderhoud

Belvédèrelaan (locatie wijkboerderij Oude Wetering)
KOMSOEPBRUNCH

Boogmakerstraat
Samen koffiedrinken en taartbodem en proef wedstrijd

Venebruggestraat
Koffieochtend

Havezathenallee
Kennismaken met de nieuwe buurt, voor jong en oud!

Klokkengieterlaan
Jong en oud samen!

Nijenhuislaan
Straatfeest en opfleuren buurt

Rietgras
Lekker eten in de straat

Twistvlietpad
Bankje en bloembakken achterpad

Waaistraat
Buurtactiviteit met muziek en BBQ

Werkerlaan
Braderie en rommelmarkt