Serie berovingen fietsroute Stadshagen houdt aan

dinsdag 12 oktober 2010

Weer is er iemand beroofd op de doorgaande fietsroute van Stadshagen naar de stad. Naar nu blijkt is een fietser afgelopen zondagavond tegen middernacht op de Twistvlietbrug beroofd van zijn fiets en bezittingen. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Daarmee lijkt er een aanhoudende serie van misdaden gepleegd te worden op de fietsroute van Stadshagen naar de stad. Zondagavond werd er ook al een pizzakoerier beroofd en de voorgaande nacht moest een fietser zijn fiets en bezittingen inleveren.

Zondagavond reed een 37-jarige man uit Zwolle met zijn fiets over de Twistvlietbrug in de richting van de Bachlaan. De Zwollenaar werd op een gegeven moment tot stoppen gedwongen door een onbekende man. Hij moest diverse goederen, waaronder zijn portemonnee en fiets, afstaan. De dader fietste er vervolgens vandoor in de richting van de Holterbroekerdijk. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De gestolen fiets betreft een zogenaamd opa-model van het merk Gazelle in de kleur zwart. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 (team Zwolle-Noord). Een anonieme melding kan via 0800-7000 doorgegeven worden aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem).

De overvaller van de pizzakoerier is inmiddels aangehouden na een tip. De verdachte, een man uit Eindhoven, werd op de Handellaan aangehouden. De overige zaken zijn nog niet opgelost. De fietsroute waarop de berovingen zijn gepleegd geldt als een stille route waarop vooral ’s avonds en ’s nachts weinig mensen in de buurt zijn. De verdachten maken blijkbaar van deze situatie misbruik, ook omdat door grootschalige sloop er vrijwel geen woningen aan de route (zoals de Klooienberglaan) staan.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!