Scheidsrechter Kevin Blom bezoekt CSV’28

zaterdag 11 oktober 2014
Scheidsrechter Kevin Blom bezoekt CSV’28

Scheidsrechter Kevin Blom was zaterdagochtend op bezoek bij voetbalclub CSV’28. De scheidsrechter kwam langs vanwege de Week van de Scheidsrechter. Kevin Blom, die volgende week de topderby PEC Zwolle tegen GA Eagles fluit, kwam niet om zelf te scheidsrechteren maar om een veelbelovende  jonge scheidsrechter te coachen.

Robin Evenboer
Robin Evenboer floot de wedstrijd tegen Heino D1 onder toezicht van Kevin Blom. Blom, die zelf topscheidsrechter is in de Eredivisie, vindt het belangrijk dat jongeren al vroeg beginnen met het schreidsrechtersvak. “Het zijn de rolmodellen op het veld. Zoals deze jongens hier rondlopen, zo ben ik ook ooit begonnen bij een amateurvereniging waar ik voetballer was”, aldus Kevin Blom tegen StadshagenNieuws.

“Voldoende faciliteiten belangrijk voor jeugd”
CSV’28 speelt een belangrijke rol binnen de wijk op jongerenterrein. Hier ontmoeten ze elkaar en de club initieert veel initiatieven binnen de wijk. Veel jongeren in de wijk klagen over het gebrek aan  faciliteiten in Stadshagen waar de jongeren terechtkunnen, los van de sportclubs, Level Z en wat speelterreinen. “Het is belangrijk dat een gemeente zorgt dat er voldoende faciliteiten zijn voor jongeren zei Blom”, die werd vergezeld door een groep trotse jongere scheidsrechters.

Bijna 60 jeugdscheidsrechters
CSV’28 kent bijna veertienhonderd leden en groeit nog steeds. De club heeft een FairPlay certificering die symbool staat voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers. Bij CSV’28 fluiten wekelijks zo’n 50-60 gecertificeerde jeugdscheidsrechters de wedstrijden van de jeugdteams

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!