Overstroming Stadshagen: water tot 4 meter hoog

zondag 26 oktober 2014
Overstroming Stadshagen: water tot 4 meter hoog

Bij een dijkdoorbraak aan de IJssel of het Zwarte Water kan Stadshagen onder water lopen. En niet zo’n beetje: liefst 2,5 tot 4 meter hoog. Dat blijkt uit de overstromingskaart van de Rijksoverheid. Wat moet je doen als het wassende water tot aan je dakgoot dreigt te komen? De Rijksoverheid is nu een pilotproject gestart in onder andere Stadshagen om inwoners te informeren.

Wat als het water stijgt?
“We doen er alles aan om Nederland te beschermen tegen het water, maar de natuur is grillig. Ook bij ons kan het een keer misgaan. Ik wil dat iedereen dan weet wat hij of zij kan doen,” aldus minister Melanie Schultz-Van Haegen. Wat kunt u doen als er een overstroming dreigt te komen om de schade zoveel mogelijk te beperken?
Om inwoners te informeren over overstromingen en zo goed mogelijk erop voor te bereiden, zijn onder andere gemeente Zwolle, Kampen en Zwartewaterland, Waterschap en Veiligheidsregio een pilotproject gestart. De inwoners van Stadshagen hebben hierover een brief ontvangen. Binnen het project ontwikkelen en testen zij verschillende communicatiemiddelen.

Overstromingskaart
Op de overstromingskaart die door de overheid is vrijgegeven is te zien dat Stadshagen in het gebied ligt dat als er een dijk doorbreekt de waterdiepte kan oplopen tot 2,5 – 4 meter. Sinds kort kunnen inwoners van Stadshagen de overstromingskaart ophalen op twee verschillende punten in de wijk: het Cultuurhuis Stadshagen of het Wijkservicepunt Stadshagen aan de Belvédèrelaan 1. Of in Westenholte bij het Ontmoetingscentrum Het Anker of Woonzorgcentrum Westerhage. Daarnaast is de kaart ook online beschikbaar op www.zwolle.nl/overstroming. Op de kaart staat niet alleen informatie over de waterdieptes bij een doorbraak, maar ook tips als u bij een overstroming thuis blijft, of juist weggaat.

Overstromingskaart

Overstromingskaart

Enquête
De gemeente gaat in november in het testgebied, waar Stadshagen ook onder valt, een aantal telefonische enquêtes afnemen om te toetsen of de communicatieactiviteiten – en middelen aansluiten om de informatiebehoefte van de inwoners. Aan de hand van die opmerkingen en suggesties kijkt de gemeente hoe zij de middelen kunnen verbeteren. Wordt u niet gebeld, of wilt u uw tips en suggesties al aan hun doorgeven, dan kunt u mailen naar m.kartouw@zwolle.nl of bel met (o38) 498 4119.

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!