Onveilige fietsenoversteken Belvédèrelaan aangepakt

woensdag 29 oktober 2014
Onveilige fietsenoversteken Belvédèrelaan aangepakt

De aanpak verkeersonveilige fietsoversteken Belvédèrelaan bij de aansluiting van het parkeerterrein bij het winkelcentrum in Stadshagen en de aansluiting van de Frankhuizerallee staan op de gemeentelijke begroting van 2015. Op de kruising met de Frankhuizerallee zijn al geregeld ongelukken gebeurd tussen automobilisten en fietsers/ scooters. Weggebruikers klagen al lange tijd op de kruispunten over onoverzichtelijkheid. Daar moet dus in 2015 verandering in komen.

Verkeersveiligheid
Op de kruising van de Belédèrelaan met de Frankhuizerallee hebben fietsers voorrang bij het kruisen van de Frankhuizerallee. Het kruispunt staat in Stadshagen samen met de fietsoversteek over het Twistvlietpad bekend als een gevaarlijke plek. De fietsoversteek over het Twistvlietpad is eerder al aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Volgend jaar is de kruising Belvédèrelaan -Frankhuizerallee aan de beurt als het aan de gemeente ligt.

Bij het aanpassen van de verkeerssituatie ter hoogte van de fietsoversteek met het Twistvlietpad is de aansluiting van de fietspaden met het winkelcentrum daar ook anders geworden. De situatie die hier is ontstaan is onoverzichtelijk voor fietsers en automobilisten. Ook deze kruising zal worden aangepakt, zo valt te lezen in de begroting van 2015.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!