Fietsoversteek Belvédèrelaan wordt opnieuw aangepast

donderdag 6 november 2014
Fietsoversteek Belvédèrelaan wordt opnieuw aangepast

Steilere drempels, betere borden en aanpassing van de route vormen de zoveelste aanpassing van de fietsoversteek over de Belvédèrelaan. De fietsoversteek heeft al de nodige aanpassingen gehad, maar de problemen bleven. Met de nu aangekondigde maatregelen hoopt de gemeente het knelpunt alsnog op te lossen. Kosten: vijftigduizend euro.

De grootschalige aanpassing van het kruispunt in de zomer vorig jaar en het plaatsen van stopborden een half jaar geleden hebben niet het gewenste effect gehad. Na de eerdere maatregelen, evaluatie van de veiligheid en in overleg met gebruikers willen burgemeester en wethouders nu aanvullende ingrepen op en bij de fietsoversteek.

De maatregelen, die ongeveer 50 duizend euro kosten, kunnen idealiter nog voor de winter gerealiseerd worden. Snelle aanpassing is nodig, vinden niet alleen het college maar ook de gebruikers en de gemeenteraad, omdat uit de evaluatie van de oversteek blijkt dat de veiligheid ter plekke nog niet optimaal is.

Zorgen
Ondanks eerdere maatregelen blijven er zorgen over de veiligheid van de oversteek in de Belvédèrelaan. Een eerder ingesteld stopgebod wordt niet door alle automobilisten opgevolgd, overstekende fietsers worden soms te laat gezien, infrastructurele maatregelen – zoals een fietstunnel – op deze locatie zijn niet reëel. De maatregelen die nu genomen worden zijn voor een belangrijk deel gericht op de noodzaak dat alle gebruikers van de verkeersinfrastructuur zich hier veiliger gedragen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!