‘Veel fietsers zonder licht over fietsoversteken’

woensdag 12 november 2014
‘Veel fietsers zonder licht over fietsoversteken’

Fietsers die over het Twistvlietpad rijden hebben in veel gevallen gebrekkige of ontbrekende verlichting en dat maakt de omstreden kruispunten in Stadshagen nog gevaarlijker. Die melding ontving de redactie deze week van een betrokken lezeres van deze website. “Voor automobilisten is het een moeilijk kruispunt, maar als je dan als fietser geen verlichting aan doet zorg je ervoor dat er hele gevaarlijk situaties ontstaan.”

Gros voerde geen licht bij kruispunten
“Voor automobilisten is het een moeilijk kruispunt. Vandaag kwam ik weer uit mijn werk en stond ik weer stil op het kruispunt om fietsers voor te laten gaan. Ik heb vandaag ongeveer 10 fietsers gezien waarvan zeker 7 a 8 fietsers geen verlichting aan hadden. Tegenwoordig draagt iedereen een donkere broek en jas. In het donker dus moeilijk zichtbaar.”

Veel ongevallen op fietsoversteken
Vooral op de fietsoversteken van de Belvederelaan met de Frankhuizerallee en het Twistvlietpad zijn in de afgelopen jaren veel gewonden gevallen. En nog veel vaker gaat het nét niet mis tussen automobilisten en fietsers. Vaak gaat de wijzende vinger naar de autmobilist, maar zeker in donkere omstandigheden heeft ook de fietser verantwoordelijkheden. Daarom deelt de redactie het pleidooi van de lezeres van harte: Fietsers, gebruik licht voor jullie veiligheid.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!