Politie scherper op vuurwerkoverlast Stadshagen

maandag 1 december 2014
Politie scherper op vuurwerkoverlast Stadshagen

De politie zal dit jaar tijdens de jaarwisseling gerichter handhaven op vuurwerkovertredingen in Stadshagen. Dat valt op te maken uit een brief die het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd over het vuurwerkbesluit. Uit politiecijfers en het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks is gebleken dat het gros van de vuurwerkklachten afgelopen jaar uit Stadshagen kwam.

Veel klachten uit Stadshagen: meer inzet politie
Bij het meldpunt vuurwerkoverlast van GroenLinks kwamen afgelopen jaarwisseling ruim achthonderd klachten binnen, waarvan zestig procent uit Stadshagen. Bij de officiële meldingen van de politie scoort Stadshagen ook hoog. De politie gaat nu meer inzetten op handhaving in de wijken waar veel klachten vandaan komen, waaronder Stadshagen. Wijken waar minder wordt geklaagd krijgen ook minder politie-inzet.

Nu al veel vuurwerk te horen
De jaarwisseling duurt nog een maand, maar nu al zijn er dagelijks her en der knallen te horen in de wijk. Het levert ook met regelmaat klachten op van wijkgenoten die zich storen aan het vuurwerk.

Verscherping tijden afsteken vuurwerk
Overigens is de regelgeving voor het afsteken van vuurwerk op oudjaarsdag verscherpt. Kon je voorheen al vanaf tien uur in de ochtend vuurwerk afsteken; nu mag dat pas vanaf zes uur ’s avonds. Het besluit zal bij veel kinderen tot teleurstelling leiden.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!