Vanaf maandag verkeershinder door werkzaamheden fietsoversteek

vrijdag 5 december 2014
Vanaf maandag verkeershinder door werkzaamheden fietsoversteek

Maandag 8 december wordt gestart met een nieuwe reeks aanpassingen aan de fietsoversteek Twistvlietpad/Belvédèrelaan. De werkzaamheden duren tot 12 december en vinden zowel overdag als ’s avonds plaats.

Het fietspad tussen Arendshorstlaan en Twistvlietpad wordt verlegd zodat de berm breder wordt. Ook krijgt de Belvédèrelaan twee drempels en een zebrapad.

Klankbordgroep
Deze aanpassingen zijn uitkomst van overleg tussen gemeente en een klankbordgroep van omwonenden en deskundigen. De fietsoversteek heeft al de nodige aanpassingen gehad, maar de problemen bleven. Met deze maatregelen hoopt men het knelpunt alsnog op te lossen. De kosten bedragen vijftigduizend euro. Voor een oplossing met verkeerslichten is op dit moment geen budget, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Fietsverkeer omgeleid
De werkzaamheden duren in principe de hele week, maar de planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Er wordt zowel overdag als ’s avonds gewerkt. De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen. De aannemer en de Gemeente Zwolle proberen de overlast tot een minimum te beperken. Het fietsverkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid.

Situatieschets fietsoversteek Twistvlietpad-Belvederelaan

Situatieschets fietsoversteek Twistvlietpad-Belvederelaan

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!