Groenlinks opent meldpunt vuurwerkoverlast

woensdag 24 december 2014
Groenlinks opent meldpunt vuurwerkoverlast

GroenLinks Zwolle heeft het meldpunt ‘www.vuurwerkoverlast.nl‘ geopend. Het meldpunt is het initiatief van 20 gemeentelijke en provinciale afdelingen, waaronder GroenLinks Zwolle. Mensen kunnen op het meldpunt schade, overlast en gevaarlijke situaties door vuurwerk melden. Acute gevaarlijke situaties moeten echter rechtstreeks bij de politie gemeld worden.

90.000 meldingen
Vorig jaar kwamen op het meldpunt bijna 90.000 meldingen binnen. Dat was 10 procent meer dan het jaar daarvoor. Naar aanleiding van de overlast in voorgaande jaren hebben ruim 30 gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld. De Tweede Kamer besloot bovendien de afsteektijd in te korten. Op Oudejaarsdag mag dit jaar pas vanaf 18:00 uur vuurwerk worden afgestoken, dat was 10:00 uur.

Extra controles in Stadshagen
Op basis van de meldingen uit 2013 heeft de gemeente Zwolle besloten extra te controleren op de “hotspots”: Stadshagen, Ittersum en AA-landen. Via het meldpunt brengt GroenLinks in kaart of het inkorten van de afsteektijden inderdaad tot minder overlast leidt. Op plekken waar nog veel overlast is, zal GroenLinks Zwolle de gemeente adviseren om volgend jaar vuurwerkvrije zones in te stellen. De website is niet bedoeld voor acute onveilige situaties, deze kunnen rechtstreeks gemeld worden bij de politie (*0900-8844) *of de gemeente (*14038*).

GroenLinks zet zich in voor een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers. Het liefst ziet de partij dat vuurwerk met Oud en Nieuw niet meer door amateurs wordt afgestoken, maar er in plaats daarvan vuurwerkshows worden georganiseerd door professionals.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!