Nieuwe kavels Frankhuis goed voor ‘fietsingang’ Stadshagen

maandag 9 februari 2015
Nieuwe kavels Frankhuis goed voor ‘fietsingang’ Stadshagen

De gemeente start op woensdag 11 februari met de verkoop van tien vrije kavels in Frankhuis op de locatie De Oranjerie. Frankhuis is een bijzondere plek naast Stadshagen, prachtig gelegen aan het Zwarte Water tussen Stadshagen en het centrum van Zwolle. Hier verrijst de komende jaren een buurt met gevarieerde bebouwing bestaande uit appartementen en eengezinswoningen.

Daarmee wordt de fietsingang van Stadshagen meer en meer voltooid. Nu is de ‘fietsingang’ van Stadshagen vanaf de Twistvlietbrug een lappendeken van huizen en braakliggende grond.

Wonen in De Oranjerie
Het gebied ligt nu nog braak, zoals op de foto is te zien, maar het plan is veelbelovend. De kavels van De Oranjerie liggen op een mooie plek in Frankhuis op en vlak naast de Hasselterdijk en grenzen aan het Rietpark met veel water en riet. Een aantrekkelijk gebied om te wandelen en te spelen. De directe nabijheid van het Zwarte Water, dat uitnodigt om te recreëren, en de Zwolse binnenstad met al zijn voorzieningen, maken het wonen op deze locatie extra aantrekkelijk en comfortabel.

De kavels op De Oranjerie variëren in grootte van 497 tot 570 m2. Drie van de aangeboden kavels liggen op de Hasselterdijk. Daarnaast liggen er zeven kavels aan de Oranjeriestraat welke over bijzonder ruime tuinen beschikken met fraaie ligging aan een waterpartij met rietoevers.

Inloopbijeenkomst
Geïnteresseerden in een kavel op De Oranjerie kunnen hun eventuele vragen stellen tijdens een inloopmiddag op woensdag 18 februari 2015 tussen 16.00 en 18.00 uur in het Cultuurhuis in Stadshagen (Werkerlaan 1).

Loting
Tijdens het KavelCafé afgelopen december, waarbij de gemeente in gesprek ging met belangstellenden over bebouwingsrichtlijnen voor deze locatie, bleek de belangstelling voor de kavels op deze locatie al groot te zijn. Bij meer inschrijvers op een kavels zal een loting uitkomst bieden. Deze vindt plaats op 5 maart 2015.

Belangstellenden kunnen vanaf woensdag 11 februari de brochure hier downloaden (www.zwolle.nl/kavels) en hebben tot uiterlijk 3 maart 2015 de tijd om zich in te schrijven voor een kavel.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!