PvdA maakt zich zorgen over starterswoningen

dinsdag 19 oktober 2010

PvdA-raadslid Frankwin Mussche maakt zich zorgen over de discussie die makelaars en corporatie SWZ maandagavond bij de gemeenteraad voerden over de komst van al dan geen nieuwe starterswoningen. SWZ directeur Eddy Veenstra ziet het liefst dat er nieuwe goedkope starterswoningen worden gebouwd, terwijl makelaars dit minder zien zitten. Makelaars maken zich zorgen over moeilijk te verkopen goedkope woningen in Assendorp en Dieze.

Nieuwbouw in Stadshagen probleem voor Dieze en Assendorp
De beide partijen zaten samen met de woonbond en een projecontwikkelaar in het zogenaamde ‘consilium’ bij de gemeenteraad, om de raadsleden tijdens een informatiebijeenkomst te adviseren over de nieuwe woonvisie die Zwolle moet gaan maken voor de komende jaren. Er werd vooral gediscussieerd over de vraag of er meer nieuwe starterswoningen bij moeten komen, die veelal in Stadshagen zullen worden gebouwd.  Frankwin Mussche: “Het blijft wel een beetje zo, dat zolang nieuw goedkoper is dan tweedehands, kopers voor nieuw gaan. En het is te simpel om te zeggen, dan moeten die goedkope huizen maar in prijs zakken.”

Omdat makelaars vrezen dat starters sneller zullen kiezen voor goedkopere starterswoningen met meer ruimte dan de bestaande woningen in Assendorp, blijft de markt op slotten zitten. Zo vreest ook PvdA-raadslid Mussche: “Het huis onder de hypotheekwaarde verkopen levert gewoon een restschuld op. Dat doet niemand, zit die markt dus op slot maar kunnen die mensen ook niet doorgroeien naar een grotere woning, al zouden ze het willen.”

Lees ook het artikel van Frankwin Mussche.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!