Werkzaamheden sfeerverbetering winkelcentrum van start

De aanpassingen aan het winkelcentrum om de sfeer te verbeteren zijn deze week van start gegaan. Vooral aan de kant van de Werkerlaan worden de nodige aanpassingen gedaan, maar ook de Wade en de uitloop aan de Belvédèrelaan gaan op de schop.

Winkeliersvereniging Stadshagen, eigenaresse Corio en wijkstichting Stadshagen Totaal hebben samen met de gemeente een plan gemaakt om de sfeer te verbeteren. Door het toevoegen van meer groen, betere verlichting, de plaatsing van een aantal banken en het weren van fietsen in de Wade willen zij het centrumgebied van Stadshagen meer uitstraling geven.

In de Wade worden een een aantal bomen en bankjes geplaatst en ook bij de uitloop aan de Belvédèrelaan worden bomen en bankjes geplaatst. Het pleintje aan de kant van de Werkerlaan, waar nu nog vooral fietsenstallingen staan wordt momenteel onder handen genomen en een deel van de stenen maakt plaats voor groen en bankjes.

Overlast
De initiatiefnemers hebben gesprekken gevoerd met de omwonenden over het plan. De omwonenden zijn over het algemeen tevreden over het plan, maar hebben aangegeven dat door het toevoegen van extra banken het overlastprobleem van hangjongeren kan gaan toenemen. De initiatiefnemers en omwonenden hebben besloten om parallel aan het de sfeerverbetering een beheersplan in samenwerking met de jongeren op te stellen.