Crowdfunding voor Groene Kinderopvang in Stadshagen

zaterdag 28 februari 2015
Crowdfunding voor Groene Kinderopvang in Stadshagen

Bij de wijkboerderij komt behalve een boerderij met beesten en educatieruimte, ook Groene Kinderopvang. Initiatiefneemster hiervan is Mariëlle Hettinga, die haar droom van opvang voor kinderen waar wil maken. Om dit te kunnen financieren, is zij onlangs gestart met crowdfunding.

Mariëlle: “Ik heb een hele goede start met crowdfunding gemaakt op 14 februari. Dit project loopt via love2fund tot en met 14 mei. Binnen twee dagen hadden we al tien procent van het bedrag binnengehaald! Om dit te laten slagen, moet ik binnen deze periode minimaal € 35.000 ophalen. Dat is natuurlijk wel spannend.” Het geld wordt gebruikt voor de inboedel van de kinderopvang en voor een gezonde start van het bedrijf. Er moeten kindvriendelijke tafels, stoelen, kasten, speelgoed, bedjes en allerlei andere spulletjes gekocht worden. Bij crowdfunding gaat het erom dat mensen door allemaal met elkaar geld in te leggen, een project mogelijk maakt. Het is de nieuwe manier van financiering.

“Het mooie aan deze vorm van financiering is dat het een hele sociale manier is en dat je direct kunt zien of er draagvlak is voor je project,”aldus Mariëlle. Ze vervolgt: “Wat mij opvalt in de reacties die ik krijg is dat veel mensen denken dat wanneer ze voor hun gevoel een klein bedrag inleggen het niet zoveel zin heeft. Terwijl dat juist het idee is bij crowdfunding; vele kleine beetjes maken een groot geheel.” Mensen kunnen vanaf vijftig euro investeren, na drie jaar krijgen zij het bedrag met vijftien procent rente terug. Daarnaast krijgt ieder een leuk extraatje. Variërend van een uitnodiging voor het openingsfeest, een warme maaltijd voor het hele gezin bij de kinderopvang tot en met het organiseren van een kinderfeestje.

Ontwikkeling vastgoed
Er zijn gesprekken met een vastgoedinvesteerder, dit proces is momenteel in een vergevorderd stadium. Mariëlle: “De bedoeling is dat diegene het pand gaat neerzetten en dat ik het van hem ga huren. De eerste schetsen voor het gebouw zijn al gemaakt, die hebben we samen ontworpen.” Belangrijke uitgangspunten bij de schetsen zijn dat het een heel duurzaam en milieubewust pand gaat worden. De wens is dat het passief gebouwd wordt. Dat betekent dat je bijvoorbeeld gebruik maakt van het feit dat de zon op het zuiden staat, de hele wand aan die kant wordt van glas zodat we hiermee besparen op energie. Daarnaast komt er een kap over het gebouw zodat het in de zomer koel blijft en in de winter juist verwarmd is, dit komt eveneens ten goede aan het milieu.

Meer informatie is te vinden op https://lovetofund.com/projecten/groene-kinderopvang-stadshagen

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!