CKV Sparta snakt naar rode cijfers

woensdag 4 maart 2015
CKV Sparta snakt naar rode cijfers

Waar andere verenigingen er alles aan doen om uit de rode cijfers te blijven, proberen de korfballers van CKV Sparta juist in de rode cijfers te komen. Als zaterdag gewonnen wordt van Sparta Zevenhuizen dan promoveert de club uit Stadshagen en speelt het volgend seizoen weer met de gewilde schotklok.

Vijf jaar geleden acteerde Sparta voor het laatst in de overgangsklasse met de schotklok die in rode cijfers aftelt van vijfentwintig naar nul. Binnen die tijd moet de bal de korf geraakt hebben, anders gaat de bal naar de tegenstander. “Zelf speelde ik nog nooit een competitiewedstrijd met zo’n schotklok. Het lijkt me heel mooi om dat aan het eind van mijn spelerscarrière mee te maken. Je moet dan echt snel op zoek naar die ultieme scoringskans”, vindt Dennis Compayen, een van de vaste waardes van Sparta.

Compayen kijkt al weken uit naar de kampioenswedstrijd tegen de naamgenoot uit Zevenhuizen. “Ik geniet ervan dat we als selectie zo naar elkaar toe zijn gegroeid. Het tweede is al kampioen en wij mogen er zaterdag om spelen. Ik had niet gedacht dat ik dit nog zou meemaken.” De uitwedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen verliep nagenoeg probleemloos. Ondanks een paar mindere fases werd de degradatiekandidaat met overtuigende cijfers (17-29) opgerold. “Maar zaterdag gaat het vast minder makkelijk. Zij strijden vol voor lijfsbehoud en bij ons zullen er vast wat zenuwen zijn”, gokt Compayen. Binnen de vereniging gelooft echter bijna niemand in een verkeerde afloop; zo werden in de weken voor de grote wedstrijd tweehonderd Spartaanse sjaaltjes gedrukt.

Sparta kende dit seizoen een vliegende start. Met veel doelpunten en snel spel werden de eerste vijf wedstrijden gewonnen. Daarna kwam er door blessures en gemakzucht soms wat zand in de motor. Twee weken geleden ontsnapte Sparta nog aan een nederlaag in de slotseconden tegen angstgegner Ritola. Door dat gelijkspel heeft Sparta nog een puntje voorsprong op CSL. Bij een nederlaag gaan zij er met de titel vandoor. Compayen: “In de onderlinge duels hebben we twee keer van ze gewonnen, dus ik vind wel dat we het verdienen om de klus zaterdag af te maken.”

De kampioenswedstrijd van Sparta begint om 18.00 uur in de Windesheimhal.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!