Geboorteboom voor Stadshagense baby als 120.000ste inwoner Zwolle

donderdag 21 oktober 2010

Robin Harm Wimmenhove, de Stadshagense baby en 120.000ste inwoner van Zwolle, heeft vandaag zijn geboorteboom gekregen. Burgemeester Henk Jan Meijer plantte donderdag 21 oktober 2010 aan de Zwolse laan met herinneringsbomen een geboorteboom ter herinnering aan dit heugelijke feit. De ouders en grootouders van Robin hebben daarbij geholpen. De baby van de ouders Harm en Miranda woont in Stadshagen en heeft zonder het zelf te weten zijn geboortestad een nieuwe status bezorgd. Zwolle is nu met 120.000 inwoners de twintigste stad van Nederland.

Robin Wimmenhove is op 14 september 2010 geboren. Henk Jan Meijer heeft tijdens de kraamvisite namens de gemeente Zwolle deze geboorteboom aangeboden aan de ouders. Bij de ingang van de laan staat een bord waarop staat wanneer er bomen zijn geplant naar aanleiding van een speciale gelegenheid. Na het plantseizoen zal ook de naam van Robin ter herinnering aan zijn geboorte als 120.000ste inwoner op het bord worden vermeld.

Herinneringsbomen
In het verleden zijn al vele tientallen herinneringsbomen in Zwolle geplant, voorheen gebeurde dit in het Vegtlusterbos in Berkum. Aan de nieuwe herinneringsbomenlaan
– een lindelaan – in Herfte werden in 2009 de eerste lindebomen geplant. Inwoners van Zwolle kunnen een aanvraag voor het planten van een boom voor een speciale gelegenheid indienen bij de Stichting Zwolle Groenstad, www.zwollegroenstad.nl.

Bevolkingsgroei
Ondanks de economische achteruitgang in Nederland blijft Zwolle groeien. Belangrijkste oorzaken van de blijvende groei zijn het vestigingsklimaat voor bedrijven en de beschikbaarheid van nieuwe woningen in met name de uitbreidingswijk Stadshagen. Zwolle groeit de laatste jaren gemiddeld met 1.400 inwoners per jaar.
Dat is ook de verwachting voor de komende jaren. Als die groei zo blijft is de 130.000ste inwoner al in 2018 te verwelkomen.

Straatnaambord
De herinneringsbomenlaan heeft nu ook een straatnaam: Kindertjesweilandenpad, hetgeen verwijst naar het N.H. Weeshuis, de vroegere eigenaar van dit stuk land.
De onthulling van het straatnaambord vond plaats na het planten van de geboorteboom. Het deel van de laan dat in het verlengde ligt van de Gooseveldweg krijgt de naam Gooseveldpad.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!