Openbaar vervoer naar Breecamp onzeker

zaterdag 14 maart 2015
Openbaar vervoer naar Breecamp onzeker

De aansluiting op het openbaar vervoer van het wijkdeel Breecamp is onzeker. Bewoners van het nieuwste en veraf gelegen deel van Stadshagen willen graag aansluiting op het openbaar vervoer, maar gesprekken hierover met de provincie hebben nog tot weinig concreets geleid. Dat meldt een speciaal voor dit onderwerp gevormde werkgroep aan StadshagenNieuws.

Dichtbijzijnde bushalte kwartier verderop
De dichtstbijzijnde bushalte voor inwoners van Breecamp is die aan de Nijenhuislaan, goed een kwartier lopen vanuit het wijkdeel. De komst van een bus in het wijkdeel zou een grote aanwinst zijn, omdat het al aan de uiterste rand van Zwolle ligt.

Bezuinigingen en bouwsnelheid wijk frustreren plannen
Maar uit gesprekken met de provincie blijkt nog weinig concreets te zijn gekomen. Er wordt bezuinigd op het busvervoer en bovendien is de wijk nog niet uitontwikkeld. Daardoor blijken eerder ontwikkelde plannen niet haalbaar meer te zijn. De provincie heeft volgens de werkgroep in Breecamp-Oost wel aangegeven dat het busvervoer in de wijk voor verbetering vatbaar is.

De provincie onderzoekt volgens de werkgroep opnieuw de mogelijkheden voor openbaar vervoer in Breecamp Oost.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!