‘Eerste schop in de grond’ wijkboerderij uitgesteld

donderdag 19 maart 2015
‘Eerste schop in de grond’ wijkboerderij uitgesteld

Het eerste officiële moment voor de start van de wijkboerderij Stadshagen, De Stadshoeve, laat nog even op zich wachten. Dat laat het bestuur van de Wijkboerderij aan StadshagenNieuws weten. De planning was dat op vrijdag 20 maart wethouder René de Heer de ‘eerste schop’ in de grond zou zetten voor de start van de tuinen van De Stadshoeve aan de Oude Wetering. Inmiddels zijn er veel ontwikkelingen geweest, waaronder  bezwaar van omwonenden op het eerste ontwerp van de tuinen van De Stadshoeve.

In de nieuwsbrief van woensdag 18 maart 2015 legt het bestuur van De Stadshoeve uit waarom het wordt uitgesteld (zie schrijven hieronder). Het bestuur zegt dat alleen de eerste schop in de grond wordt uitgesteld. De overige inspanningen voor de wijkboerderij zijn in volle gang.

Uit de nieuwsbrief:
Na het versturen van onze eerste nieuwsbrief zijn er veel ontwikkelingen geweest. Eén daarvan was het bezwaar van de omwonenden op het eerste ontwerp van de Stadshoeve tuinen. Het bestuur van de Stichting de Stadshoeve is in gezamenlijkheid met tal van betrokken Stadshagenaren hard aan de slag om consensus te vinden tussen de belangen van zowel de omwonenden alsook die van betrokken wijkbewoners verenigend in diverse werkgroepen.

Wij constateren dat zo’n proces meer tijd vergt dan was verwacht en stellen daarom ook vast dat het vieren van een feest, “de eerste schop in de grond” vrijdag aanstaande 20 maart 2015 om 16:00 uur, nog niet passend is. Wij vragen begrip voor het uitstellen van deze symbolische handeling. Zodra het mogelijk is prikken we een nieuwe datum. Blijf daarom onze communiqués “de Stadshoeve” volgen. Overigens. Alle ingang gezette werkzaamheden om tot realisatie van onze Stadshoeve in 2016 te komen, gaan gewoon door.

Namens het bestuur van de Stichting de Stadshoeve i.o

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!