Zelf een Zwolse Stadsboer Worden?

woensdag 22 april 2015
Zelf een Zwolse Stadsboer Worden?

Wilt u zelf een Zwolse Stadsboer worden? Het kan op de stadsboerderij van BoerPelleboer. Met de stadsboerderij hoopt BoerPelleboer bewoners uit Zwolle een beeld te geven van hoe alles in de natuur groeit & bloeit en hoe lekker biologische groenten vers van ‘eigen’ land zijn.

“Jong en oud mag meebeleven van het boerenleven, zodat iedereen zich er van bewust wordt hoe belangrijk gezond, puur & eerlijk voedsel smaakt en hoe het tot stand komt.” aldus BoerPelleboer. “We willen graag samen met u vorm geven aan de boerderij bij Stadshagen. Zaterdag 25 april om 10:30 uur gaan we het startschot geven voor dit initiatief. Concreet betekend dit dat er in eerste instantie word begonnen met de aanleg van een biologische zelfpluktuin. In deze tuin kunnen geïnteresseerden meehelpen.”

Flirten
BoerPelleBoer is een biologische natuurboerderij in de Mastenbroekerpolder. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei en bepalen zelf wanneer ze gemolken worden. Ook bepalen ze zelf wanneer ze gaan flirten met een van onze eigen stieren. “Zo is het voor ons altijd een verrassing wanneer er weer een kalfje geboren wordt. Mastenbroek is de oudste polder in Nederland en is de achtertuin van Stadshagen. Samen met vogelbescherming Nederland lanceerden we de ‘Red de Rijke Weide kaas’.” Van elke verkochte kilo kaas gaat er één euro naar de vogelbescherming en word ingezet voor extra biodiversiteit op het bedrijf: “Zo geven we ook stukjes van onze weilanden aan de weide vogels. Op deze stukken kunnen de weidevogels dan rustig broeden en leven.”

PosterA2-Stadshagen-smallSmultuin
Voor de de toekomst zijn er nog meer vernieuwende ideeën en mogelijkheden, bijvoorbeeld een eigen ‘smultuin’ beheren of een koe adopteren, maar andere ideeën zijn ook welkom zodat iedereen zelf een ‘Zwolse Stadsboer’ kan worden.

Biologisch vlees
Een primeur voor BoerPelleboer is het eigen biologische vlees. Echt natuurvlees van runderen die een goed leven hebben gehad op natuur gronden, ook hier in ‘uw’ achtertuin van Stadshagen. Op deze dag is de Red de Rijke Weide Kaas én is het biologisch Natuurvlees van onze eigen koeien tevens verkrijgbaar!

Meer informatie is te vinden op de websites www.BoerPelleboer.nl en www.polderzichtmastenbroek.nl
BoerPelleboer is te vinden aan de Hasselterdijk 43a, direct naast de Mastenbroekerbrug

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!