Centrumgebied Stadshagen opgeknapt

woensdag 22 april 2015
Centrumgebied Stadshagen opgeknapt

Het centrumgebied van Stadshagen is opgeknapt en wordt aanstaande vrijdag feestelijk in gebruik genomen. In en om het winkelcentrum is het gebied dit voorjaar aantrekkelijker gemaakt met onder andere meer groen, houten zitbanken en meer verlichting. Er volgen nog verschillende ludieke acties voor de aanpak van het parkeren van fietsen voor de winkels. De sfeerverbetering is een initiatief van Winkeliersvereniging Stadshagen, eigenaresse Corio en wijkstichting Stadshagen Totaal.

Upgrading winkelgebied
Met een toespraak en het doorknippen van een lint geven wethouder René de Heer en voorzitter van de winkeliersvereniging winkelcentrum Stadshagen Jeroen Nagelmaeker aanstaande vrijdag het sein voor de ingebruikname van het aangepakte gebied. René de Heer: “Ik feliciteer de ondernemers en het winkelend publiek met het fraaie resultaat van alle gezamenlijke inspanningen om de sfeer in het centrumgebied te verbeteren. Een aanwinst voor heel Stadshagen.” Jeroen Nagelmaeker: “De metamorfose is een echte upgrade van onze uitstraling.”

Ludieke acties
Het winkelgebied is verbeterd. Maar de ondernemers en het winkelend publiek willen ook graag wat doen aan het fietsparkeren in de Wade. Nu staan nog vaak fietsen gestald in het winkelgebied. Dat geeft een rommelig beeld en leidt tot onveilige situaties. Een aantal fietsenstallingen is daarom verplaatst en er zijn extra fietsenstallingen bijgekomen. Om alle fietsen uit het winkelgebied Wade te weren, vinden de komende tijd verschillende ludieke acties plaats.

Gezamenlijk initiatief
Het plan voor de sfeerverbetering is opgesteld vanuit een breed samengestelde groep. Daarin zaten vertegenwoordigers van de wijkstichting, winkeliers en Corio. De gemeente heeft het proces gefaciliteerd waarbij op verschillende momenten direct omwonenden, inwoners en raadsleden zijn geconsulteerd. Opmerkingen en reacties zijn waar mogelijk meegenomen in de planvorming.
Om eventuele overlast tegen te gaan, is er -in overleg tussen bewoners, winkeliers, jongeren, gemeente en jongerenwerk- een beheersplan opgesteld.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!