Vijf jaar kinderdagverblijf Het Frankhuisje

vrijdag 24 april 2015
Vijf jaar kinderdagverblijf Het Frankhuisje

Kinderdagverblijf Het Frankhuisje aan de Frankhuizerallee bestaat vijf jaar. Om dit te vieren organiseert het kinderdagverblijf op zaterdag 25 april een open dag voor toekomstige ouders en belangstellende buren. Zodat ook de buurtbewoners het dagverblijf eens van binnen kunnen bekijken.

Wat bij binnenkomst meteen opvalt is de natuurlijk ingerichte tuin. Kinderen van nul tot vier jaar kunnen hier naar hartelust spelen. Het Frankhuisje is kleinschalig, er is 1 groep, en heeft een team van vijf vaste medewerkers. Miriam Parrella is eigenaresse en is vijf jaar geleden gestart. Miriam: “Wij vinden het belangrijk om met vaste leidsters te werken. Zodat de kinderen op vaste dagen dezelfde gezichten zien. Daardoor hebben wij veel oog voor ieder kind en leren we elkaar allemaal goed kennen. Dit staat bij ons hoog in het vaandel.”

Biologisch eten
Het Frankhuisje is gericht op ‘groen en duurzaam’: kinderen krijgen biologische voeding, er is een moestuin, er zijn konijnen en er is een natuurspeeltuin. Het belangrijkste voordeel van de kleinschaligheid is volgens Miriam dat iedereen elkaar kent, broertjes en zusjes zijn ook bekend. Er zijn korte lijnen, dingen zijn snel bespreekbaar. Miriam: “Verder vinden wij de gezondheid voor kinderen van groot belang, daarom hebben we alleen biologisch eten. We organiseren veel leuke uitjes in de omgeving met de bakfiets. Want de buitenlucht is ook gezond.”

Ze vervolgt enthousiast: “Natuurbeleving is heel belangrijk voor gezondheid van de kinderen, zo zien zij hoe alles groeit en bloeit. Daardoor krijgen ze vanzelfsprekend respect voor natuur en voor dieren. Deze speeltuin is een bewuste keuze. Want dit is een hele goede methode om de fantasie te prikkelen en dat is goed voor de ontwikkeling van het probleemoplossende vermogen. Het stimuleert creatief denken.”

Geen tijdschema
In alle kinderdagverblijven wordt gewerkt met thema’s. Zo worden er dan bijvoorbeeld activiteiten rondom lente of herfst georganiseerd. Miriam: “Wij hebben geen hierbij geen tijdschema, maar volgen hierin de kinderen. Als er, om een voorbeeld te noemen, veel moeders zwanger zijn, dan gaan wij vertellen over zwangerschap, kindjes en broertjes of zusjes. De groep bepaalt dus welk thema wij oppakken.”

Tijdens de Open dag van Het Frankhuisje zijn alle belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven. Dit is op zaterdag 25 april vanaf 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kdvhetfrankhuisje.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!