Inschrijven voor 5e Triathlon Zwolle nog mogelijk

vrijdag 24 april 2015
Inschrijven voor 5e Triathlon Zwolle nog mogelijk

Nog maar een paar maanden en de jubileumeditie van Triathlon Zwolle gaat van start. Op zaterdag 19 september gaan ruim 600 sporters opnieuw de uitdaging aan. Sinds 1 januari is de inschrijving voor de vijfde triathlon in Zwolle open en stromen de aanmeldingen binnen. Er zijn op dit moment nog startbewijzen beschikbaar voor de achtste en kwart triathlon.

Net als elk jaar vindt de triathlon Zwolle plaats in en rond de Milligerplas. Op de achtste triathlon, die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen, is nog plek voor ongeveer 150 individuele deelnemers. Aan de dubbele afstand, de kwart triathlon, kunnen nog zo’n 50 sporters meedoen. Ook kan nog ingeschreven worden voor de trio’s, waarbij elke deelnemer verantwoordelijk is voor één onderdeel van de triathlon. Naast een individuele prestatie kan er dus ook een teamprestatie neergezet worden. De triathlon in Zwolle staat open voor zowel de geoefende triatleet als de beginner.

Paratriathlon
De paratriathlon van triathlon Zwolle won dit jaar de prijs voor het beste Zwolse G-sport initiatief. Ook dit jaar staat de paratriathlon weer op het programma. Inmiddels hebben al veel para-atleten laten weten belangstelling te hebben om mee te doen. Vorig jaar stonden negentien para-atleten aan de start. Iedereen haalde de finish. De organisatie staat open voor nog meer deelnemers aan deze startserie.

Cursus Start 2 tri
In de week van 29 juni gaat ook dit jaar weer de cursus Start2Tri van start. Deze cursus wordt georganiseerd door triathlonvereniging TV Triade uit Zwolle. Er zijn nog enkele plekken vrij. De cursus is gericht op de achtste triathlon. Voor bijna iedereen met een redelijke basisconditie is het mogelijk deze triathlon te volbrengen na het volgen van een bijna drie maanden durende cursus. De Start2Tri cursus is bedoeld voor beginnende triatleten maar ook voor andere sporters die eens willen kennismaken met deze afwisselende en uitdagende sport. Ook triatleten die al wat ervaring hebben, maar gericht willen trainen om nog wat sneller te worden zijn welkom om deze cursus te volgen.

Inschrijven voor de triathlon en aanmelden voor de cursus Start2Tri kan via de website van Triathlon Zwolle: www.triathlonzwolle.nl

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!