Plannen ‘De Stadshoeve’ positief ontvangen

donderdag 14 mei 2015
Plannen ‘De Stadshoeve’ positief ontvangen

Op woensdagavond 13 mei zijn in het Cultuurhuis de plannen voor de nieuwe wijkboerderij ‘De Stadshoeve’ gepresenteerd aan de wijk. De Stadshoeve wordt een uitbreiding van de bestaande wijkboerderij aan de Oude Wetering en moet straks dé ontmoetingsplek worden voor de wijk Stadshagen. De gepresenteerde plannen zijn positief ontvangen door het aanwezige publiek. Volgens de planning zal ‘De Stadshoeve’ volgend jaar zomer zijn deuren openen.

Avond goed bezocht
De bezoekers van de avond in het Cultuurhuis werden bij de deur al verwelkomt door twee toekomstige bewoners van de Stadshoeve: twee schapen stonden bij de entree van de zaal. De zaal van het Cultuurhuis zat goed vol en de stemming over de gepresenteerde plannen was positief. Het bestuur, de werkgroepen en de architect presenteerden de plannen voor alle onderdelen van de boerderij: educatie, de dieren, de tuinen, avontuurlijk spelen, de boerderij zelf en uiteindelijk het ontwerp van het nieuwe gebouw.

Situatie De Stadshoeve Stadshagen klein

De Stadshoeve
Een ontmoetingsplek in de wijk Stadshagen voor jong en oud. De Stadshoeve is straks meer dan een wijkboerderij. Het nieuwe gebouw krijgt straks een educatie/ ontmoetingsruimte, een keuken, een kantoor, toiletten en stallen voor de dieren. Het nieuwe gebouw is ontworpen door 19 het atelier architecten uit Zwolle en is vormgegeven als een dynamisch kappenlandschap.

De Stadshoeve vanaf de Oude Wetering

Impressie vanaf de Oude Wetering

Dieren, educatieve tuinen en avontuurlijk spelen
In de dierenweide komt een grote verscheidenheid aan dieren. Van ezels, verschillende soorten schapen en geitenrassen, kalfjes, konijnen tot cavia’s. De bestaande schuur is straks een onderdeel van de educatieve tuinen, die als drie ronde vormen in de dierenweide komen te liggen. In de tuinen worden verschillende gewassen geplant, komt er een pluktuin, bloementuin en kruidentuin. Op het terrein van het bestaande eiland komt een plek voor avontuurlijk spelen met een burcht gebouwd van wilgentakken, tunnels, boomstammen, stapstenen in water en waterspeelplaats zoals de Nooterhof. Zo is er ook voor de grote kinderen in de wijk een mooie speelplek. Voor de kleintjes wordt er dichtbij het gebouw een speelvoorziening gemaakt.

De Stadshoeve wordt geheel door en voor de wijk opgezet. “De wijk heeft echt behoefte aan een plek waar kinderen kunnen spelen en mensen elkaar onder het genot van koffie en thee elkaar kunnen ontmoeten. Dat bestaat nog niet in de wijk”, aldus één van de bezoekers van de avond.

Interactieve avond
Het is een bijzonder project dat is opgezet vanuit burgerparticipatie. Na afloop van de presentaties konden de bezoekers via stickers aangeven welke onderdelen zij in De Stadshoeve het belangrijkst vinden. Hier werd volop gebruik van gemaakt. Het bestuur, de werkgroepen en de architect nemen alle ideeën mee in de verdere uitwerking en zullen via facebook, twitter en de website iedereen op de hoogte houden van de ontwikkelingen:

website: www.destadshoevezwolle.nl
Facebook: destadshoevezwolle
Twitter: @destadshoeve

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!