Stadshagenaar in finale Eigen Huis & Tuin

vrijdag 22 mei 2015
Stadshagenaar in finale Eigen Huis & Tuin

Mirjan Ringnalda uit Stadshagen staat zaterdag in de finale van de klusvrouw van het jaar verkiezing van Eigen Huis & Tuin. In november werd Mirjan door het TV-programma al uitgeroepen tot klusvrouw van Overijssel. StadshagenNieuws sprak met Mirjan.

Of Mirjan zichzelf klusvrouw van het jaar mag noemen, weet zij zelf natuurlijk al. De opnames zijn al achter de rug. “Maar ik mag niets zeggen. Als ik iets zeg, riskeer een enorme boete en dat wil ik natuurlijk niet.” Ze is er trots op het halen van de finale, die komende zaterdag om 18.05 uur op RTL 4 wordt uitgezonden. “Of ik win… tja dat moet je zaterdag zelf maar gaan bekijken. Het was in elk geval een geweldige ervaring. Ik heb erg leuke reacties gekregen.”

Uit de hand gelopen hobby
Klussen doet Mirjan met speels gemak. Boren, frezen, behangen, stucen, noem het maar op en de apothekers assistente heeft het in haar vingers. “Ik kijk naar het complete plaatje en doe dus ook aan styling. Als ik bijvoorbeeld een oud krukje of kastje zie staan bij de weg, neem ik het mee en knap ik het op. Mijn hobby loopt inderdaad uit de hand.”

Op aandringen van een vriendin gaf zij zich op voor het programma Eigen Huis & Tuin. Ze stuurde een filmpje in en een aantal foto’s. “Ik heb onze caravan ook helemaal opgeknapt en had daar een aantal foto’s van gestuurd. Ik begreep dat de redactie daar wel van gecharmeerd was.”

Leuke dag
De opnames vonden plaats in Utrecht. “In de ochtend werden er al wat opnames gemaakt, en quotes opgenomen die ze dan in de uitzending monteren. Na de lunch konden wij echt aan de slag. In het begin stond ik helemaal te trillen, zo nerveus was ik.  Ik heb mijzelf toen even toegesproken, zo van ‘kom op Mirjan dit kun je best’ en toen ging het prima. Het was echt een ontzettend leuke dag. De presentatoren – Quinty, Thomas en Lodewijk –  zijn heel erg aardig en stelden ons op het gemak. Want het is toch raar dat je ligt te klussen en opeens een cameraman en Quinty naast je liggen en dat zij vraagt ‘Mirjan wat ben je toch aan het doen’. Een grote verrassing voor mij was dat opeens mijn man en mijn oudste dochter langskwamen als support. Dat lag niet in de planning, daarom des te leuker dat ze de trein hadden gepakt.”

De klusvrouw van het jaar wint naast de titel bovendien een kluscheque ter waarde van 10.000 euro. De finale wordt zaterdag 23 mei uitgezonden op RTL 4 vanaf 18.05 uur.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!