Programma eerste editie Cultuur Festival Stadshagen

vrijdag 5 juni 2015
Programma eerste editie Cultuur Festival Stadshagen

Stadshagen is dit jaar een festival rijker: Het Cultuur Festival Stadshagen. Op zaterdag 6 juni is het Twistvlietpark het toneel van kunst, cultuur, workshops, muziek en dans. Vanaf 13.00 uur gaat het festival van start en kunnen jong en oud alle, veelal gratis, activiteiten bezoeken. De line up is divers: van Zotte Zusjes, Split Second en Fakkelteit. Om 20.30 uur wordt het festival afgesloten door Aniday samen met Robby Valentine.

Cultuurfestival Stadshagen
Van gouwe ouwe, rap, hiphop tot en met pure rock. Flamenco, Afrikaanse en Hiphopdans. Zelf een stopmotion of striptekening maken, lekker spelen met klei en modder of gamen met elkaar. Er is van alles te beleven op het Cultuur Festival Stadshagen op 6 juni in het Twistvlietpark. Slecht weer? Geen probleem, want bijna alle activiteiten vinden plaats in partytenten. Ook het horecagedeelte is overdekt. Alles is, dankzij de vele sponsors, gratis toegankelijk.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Opening van het festival
Het programma opent met een optreden van Jubal Zwolle. Om 13.00 uur doet Bert Michel, de wijkmanager, de officiele opening van dit geheel nieuwe festival. Daarna treedt Gerard Karaoke op met een repertoire dat is afgestemd op de oudere bewoners. Ook de Zotte Zusjes en Gitaarles Zwolle stellen hun ensemble af op de senioren. De ouderen en mensen die slecht ter been zijn kunnen vanaf stoelen die speciaal voor hen zijn neergezet, de muziek beluisteren. Vanaf 15.00 uur begint het swingende middagprogramma en kunnen de mensen die slecht ter been zijn vanaf het horecagedeelte aan tafeltjes en stoelen volop meegenieten.

13.00 – 19.00: Interactieve demo’s
Tussen 13.00 en 19.00 uur zijn er overal op het festivalterrein interactieve demo’s en is er een Groene Zone ingericht die eveneens leuke activiteiten bieden. Ook Travers is samen met jongeren aanwezig om voorlichting te geven over haar activiteiten in de wijk. Kinderen tussen 1 en 12 jaar kunnen zelf klei en lijm maken, popcorn poffen in een blote voetenpad spelen. Vanaf 6 jaar kunnen ze meedoen aan de workshops striptekenen, stopmotion, hiphop en nog veel meer. Ook leuk is de kleuterdans. Of gewoon een potje schaken met elkaar.

15.00 uur: Voetjes van de vloer
Tussen 15.00 en 18.00 uur treden achtereenvolgens Dans Diff, Just Fun, Kadri Merimaa, Salia Traore, DJ Koone en de Fakkelteit op. Speciaal voor dit zomerse festival heeft DJ Koone een performance samengesteld waarbij muziek vanuit de hele wereld gemixt wordt. Just Fun is een vrolijke coverband die de voetjes van de vloer doet gaan. De Fakkelteit geeft een workshop rap aan festivalbezoekers. Om 17.30 tot 18.00 uur brengen zij tesamen met de jongeren van Fakkelteit het geleerde ten gehore aan het publiek.

18.00 uur: Rap, hiphop en electric house
Om 18.00 uur vindt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd plaats. Vervolgens luisteren we samen naar Countrymuziek van de Dobbepickers uit de Aalanden. De jongeren van LevelZ hebben geregeld dat om 19.00 uur Split Second een vet optreden verzorgd. Om 19.45 tot 20.15 uur brengt DJ Edwell electric en progressive house ten gehore. Tussen 20.30 en 22.00 treedt Aniday tesamen met Robby Valentine op. Ook deze bekende rockband heeft speciaal voor het Cultuur Festival Stadshagen een spetterende performance samengesteld.

Zwolse PeperMunt
Naast alle andere activiteiten, zijn er de Zomerarcadegames georganiseerd. Vijftig mensen kunnen hier tussen 13.00 en 21.00 uur tegen en met elkaar gamen. In een animatietent worden de hele dag verschillende animatiefilms gedraaid. En alsof dit nog niet genoeg is, zijn kunstenaars actief bezig met het maken van nieuwe creaties in het Aldea Arte. Omdat het Cultuur Festival Stadshagen de lokale economie een warm hart toedraagt, is het betaalmiddel op het festival de Zwolse PeperMunt.

Meer informatie is te vinden op www.cultuurfestivalstadshagen.nl en op https://www.facebook.com/cultuurfestivalstadshagen.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!