Kennismaken met zeilen en watersport

woensdag 10 juni 2015
Kennismaken met zeilen en watersport

Van maandag tot en met woensdag is het project Schoolzeilen georganiseerd door zeilschool Opti Club en SportService Zwolle. Basisscholen uit Zwolle hebben op een leuke sportieve manier kennis gemaakt met zeilen en watersport. De schoolklassen zijn in groepjes gaan zeilen, suppen en hebben zeilknopen geleerd. Er was veel animo vanuit de scholen en zo zijn er ongeveer 120 schoolkinderen de afgelopen dagen het water op gegaan. Het Schoolzeilen vond plaats op de Milligerplas in Stadshagen.

Bij aankomst van de klas werden alle kinderen voorzien van een wetsuit en een zwemvest en kon het spektakel beginnen. In groepen en onder begeleiding werd er gezeild in Optimisten, spelletjes gedaan op een sup en werden de eerste zeilknopen eigen gemaakt. Het weer werkte aardig mee en na alle onderdelen gehad te hebben, vertrokken de kinderen weer richting school.

Schoolzeilen is een initiatief van Opti Club. SportService Zwolle heeft het initiatief omarmd en dat heeft geresulteerd in een mooie samenwerking. Het doel van Schoolzeilen is om schoolkinderen kennis te laten maken met zeilen en watersport. Het streven is om het jaarlijks te organiseren.


foto’s: Opti Club

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!