Indienen ideeën wijkbudget Stadshagen kan tot eind oktober

maandag 25 oktober 2010

Inwoners van de wijk Stadshagen (m.u.v. Schoonhorst en Pad en Tuin) hebben nog tot 31 oktober 2010 de tijd om hun ideeën voor de Wijkbudgetten in te dienen. Heeft u een goed idee om van uw buurt in Stadshagen een prettigere en leefbare leefomgeving te maken? De Gemeente Zwolle geeft inwoners van Zwolle de mogelijkheid om zelf initiatieven voor de buurt te bedenken en zelf (mede) te realiseren. Ideeën die na die datum worden ingeleverd, kunnen niet worden gehonoreerd.

In totaal is er een bedrag van € 255.165,- beschikbaar voor de realisatie van de ideeën. Dit bedrag wordt over de vier wijken verdeeld: Binnenstad, Hanzeland, Veerallee en Stadshagen. Professionals beoordelen of de ingediende ideeën aan de spelregels voldoen. Eind februari, begin maart volgend jaar kiezen medewijkbewoners tijdens een verkiezingsavond de ideeën die uitgevoerd gaan worden. Het winnende idee moet voor eind 2011 uitgevoerd zijn.

Zo werkt het
Inwoners van de deelnemende wijken krijgen tot 31 oktober de tijd om ideeën in te dienen bij de gemeente. Nadat de ideeën zijn ingediend, wordt gekeken of de ideeën voldoen aan de spelregels. Voldoen ze, dan kunnen deze door de indiener verder uitgewerkt worden. Welke ideeën gerealiseerd gaan worden, mogen de inwoners uit de betreffende wijk zelf bepalen. Elke inwoner krijgt begin 2011 een stemkaart waarmee ze op hun favoriete project kunnen stemmen. Tijdens een verkiezingsavond in februari /maart 2011 wordt bekend gemaakt welke projecten de meeste stemmen hebben gekregen en winnen. De winnende projecten krijgen budget om het idee uit te voeren.

Na het winnen steken de winnaars letterlijk de handen uit de mouwen. De winnaars werken het plan verder uit en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en het beheer van het toegekende budget. Meer informatie over de Wijkbudgetten, de spelregels en budgetverdeling kunt u vinden op www.wijkbudgetten.zwolle.nl.

Ideeën kunnen ingediend worden via www.wijkbudgetten.zwolle.nl of via de antwoordkaart. Deze antwoordkaart zit bij de folder die inwoners van de vier wijken in september en oktober thuis hebben ontvangen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!