Ongestoord buiten spelen

woensdag 10 juni 2015
Ongestoord buiten spelen

Geen excuus om binnen te blijven!
Vandaag werd tussen 13:00 en 17:00 uur buitenspeeldag 2015 georganiseerd. Even geen televisie deze middag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan.

Vele kinderen genoten woensdagmiddag 10 juni van de buitenspeeldag in Stadshagen. Dit jaar werd de Havezathenallee ter hoogte van nr 86 tot en met 154 voor één dag omgetoverd van autoweg naar speeltuin en konden kinderen ongestoord buitenspelen.

Kinderen konden zich uitleven op springkussens een pannakooi en verschillende speelveldjes. Tevens kon je je laten schminken en was er een brandweerwagen en politieauto te bewonderen.

Buitenspelen must voor ieder kind!
Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later.
Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.
Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

De buitenspeeldag in Stadshagen is georganiseerd door de werkgroep kinderactiviteiten van wijkstichting Stadshagen Totaal.

Travers, wijkstichting stadshagen Totaal, SportService Zwolle en andere partners hebben een bakfiets met spelmateriaal aangeboden om buitenspelen te bevorderen. In combinatie met wagen van stadshagen een perfecte basis om feestjes en activiteiten te organiseren voor buurt, straat en de verbinding tussen jong en oud.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!