Voorbereidingen Breecamp-Oost in volle gang

zondag 14 juni 2009

De wijk Werkeren is nog lang niet klaar en de huizen zijn ook nog lang niet allemaal verkocht. Toch wordt er al hard gewerkt aan het bouwrijp maken van de grond voor de nieuwbouwwijk Breecamp-Oost. De wijk die boven de Stadshagenallee komt te liggen en de sportvelden van CSV ’28 insluit, wordt vanaf eind 2009/ begin 2010 gebouwd. Nu al worden de ‘straten’ en de bouwblokken klaargestoomd door de grondbereiders.

Flinke wijk
Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de woningen in Werkeren, starten de bouwers naar verluid in november aan de bouw van uiteindelijk 4500 woningen. De gigantische wijk in Stadshagen II wordt afgesloten door de Hasselterweg, een weg die niet eerder dan 2012 in gebruik wordt genomen. Deze wordt volgens de plannen  van de gemeente Zwolle over een lengte van 500 meter verdiept aangelegd.

‘Terpwijk’
Bijzonder aan de nieuwe wijk Breecamp is de aanleg van het ‘wijkhart’ Havezathe. Het wijkhart wordt een halve meter hoger aangelegd dan de omliggende bebouwing. Verder komen er vijf ‘woonterpen’, die niet te vergelijken zijn met de terpen die wij kennen. Deze gebieden met tien à twinig woningen krijgen de parkeergarages onder hun woningen. De verkoop van de eerste woningen van de wijk Breecamp-Oost wordt eind 2009 verwacht.

Hieronder enkele foto’s van de voorbereidende werkzaamheden van Breecamp-Oost.

Foto’s: Stadshagennieuws.nl

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!