Luifel tegen windoverlast winkelcentrum Stadshagen

vrijdag 29 oktober 2010 2 reacties

Het winkelende publiek in Stadshagen ondervindt regelmatig de harde wind die door de winkelstraat in het Winkelcentrum raast. Maar er is goed nieuws, Winkelcentrum Stadshagen heeft een bouwvergunning gekregen voor het aanbrengen van een grote luifel boven de Wade. De luifel wordt gemaakt van glas en is ongeveer vijfentwintig meter lang en vier meter hoog. Deze luifel moet ervoor zorgen dat het winkelende publiek voortaan met minder windoverlast hun boodschappen kunnen doen.

De werkzaamheden om de luifel te construeren in het centrum start aankomende maandag 1 november. In de tweede week van december zullen de werkzaamheden worden afgerond. Deze werkzaamheden zullen op werkdagen plaatsvinden tussen 7.30 uur en 16.30 uur.
Er is rekening gehouden om de overlast zoveel mogelijk te beperken voor ‘t winkelend publiek en omwonenden.

In het weekend van 22 en 23 november is gepland om het frame van de luifel op zijn plaats te hijsen. Dit gebeurd balk voor balk. Tijdens deze werkzaamheden zal het winkelgebied ter plaatse (dus aan de westzijde) grotendeels worden afgesloten i.v.m. de geldende veiligheidseisen. Het hijsen van de glasplaten zal met behulp van een hijskraan vanaf de Belverderelaan gebeuren. Ter plaatse zal het verkeer met borden en een verkeersregelaar worden omgeleid. Wel zal de arcade langs de boekenwinkel, slijterij en C1000 toegankelijk zijn voor voetgangers, waardoor het mogelijk blijft om via de Wade naar de Belverderelaan en de Werkenlaan te lopen. Van maandag 29 november t/m zondag 5 december) worden er geen werkzaamheden uitgevoerd in winkelcentrum Stadshagen en kunt u volop uw aankopen doen in het winkelcentrum.

Door het aanbrengen van een luifel aan de westzijde van het winkelcentrum, zal het windklimaat positief worden beïnvloed waardoor het nog aangenamer winkelen zal zijn in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!