Programma StadshagenFestival 2015 bekend

zaterdag 1 augustus 2015
Programma StadshagenFestival 2015 bekend

Het laatste weekend van de zomervakantie staat Stadshagen in het teken van het StadshagenFestival. Dit jaar alweer voor de 15e keer: een jubileum dus! Wijkstichting Stadshagen Totaal organiseert het festival en heeft het programma bekend gemaakt.

Het StadshagenFestival is in al die jaren uitgegroeid tot één van de grootste buurtevenementen van Nederland. Het feestterrein in het Twistvlietpark en Winkelcentrum wordt ieder jaar druk bezocht. Elk jaar wordt het festival georganiseerd op de laatste zaterdag van de zomervakantie, vlak voordat de scholen weer beginnen. Daardoor is het vooral een feest waar buren en kennissen uit de wijk elkaar weer ongedwongen ontmoeten na een lange zomer.

StadshagenNieuws doet een greep uit het programma:

DanceNight voor en door jongeren
Het wijkfeest begint dit jaar op vrijdagavond 14 augustus. Vanaf 19.00 uur is de tent voor de jeugd van Stadshagen, die ook zelf voor de organisatie gezorgd hebben vanuit Level Z en Travers. Met lokale artiesten zoals Jermaine, Jurrian Jarrix, Edwell, Xanto Dex en afsluiter Bob Holtkamp, belooft dit een megafeest te worden!

Braderie en kinderplein
Wat zou het festival zijn zonder de bekende braderie, met meer dan 100 kramen. Leuke streekproducten en andere koopwaar worden uitgestald vanaf het winkelcentrum tot aan de entree van het Twistvlietpark. De braderie start om 10.00 uur. Op het podium in het winkelcentrum zijn ’s middags vanaf 13.30 uur leuke prijzen te winnen, waaronder een minuut gratis winkelen en een rondvlucht per helikopter boven Stadshagen.

Attracties op het Kinderplein
Ook dit jaar weer veel gelach, plezier en rode koontjes in het Twistvlietpark. De hele dag staan de vele spectaculaire, gratis attracties klaar om de kids te vermaken. Waaronder bungee trampolines, een gladde rodelbaan van wel 23 meter lang, de Wipe Out Sweeper, fietsloopings en springkussens. De allerkleinsten worden vermaakt door kinderdagverblijf Partou. Ouders kunnen rustig toekijken vanaf het terras bij de feesttent.

Actieve workshops
XLpro verzorgt de hele dag samen met stichting Empower en Tabonon workshops voor jong en oud. Bijvoorbeeld een workshop kickboxen, weerbaarheid en 60+ shape, maar ook een hardloopclinic, kanoën en een Kids Bootcamp. Inschrijven kan kosteloos via www.xlpro.nl of in de feesttent op 15 augustus.

Sportieve evenementen voor Kids
Speciaal voor de jubileumeditie van het StadshagenFestival, krijgt Stadshagen een eigen wielerronde voor kids. De race voldoet aan de officiële eisen van de KNWU, met een afgezet parcours en het verplicht dagen van een helm. Jongens en meiden van 7 tot 12 jaar kunnen zich tot 7 augustus aanmelden via Fitplaza. Daarnaast wordt een Obstakel Run georganiseerd, waar kinderen samen met hun vader of moeder aan kunnen deelnemen. Samen overwin je op het parcours verschillende hindernissen. Het is geen wedstrijd, het gaat erom dat je samen de finish haalt! Kinderen tussen 10 en 17 jaar kunnen zich tot 7 augustus samen met hun vader of moeder aanmelden via Fitplaza.

Foodplein
Koken is niet nodig op 15 augustus! Een gezellig terras wordt ingericht op het foodplein, waar genoten kan worden en lunch, snack of diner. Streekproducten uit de IJsseldelta worden live verwerkt door chefs van Stern Cantering. Churro’s en Turkse specialiteiten geven een exotisch tintje aan het plein. Maar ook een lekker frietje of pannenkoek zijn gewoon verkrijgbaar.

Grillmasters van RTL4 doen mee aan BBQ-wedstrijd
De winnaars van het RTL4-programma Grillmasters doen mee aan de BBQ-wedstrijd op het StadshagenFestival. Huub en Reinata, die in het tv-programma verkozen werden tot grillmasters van Nederland, doen mee in het team LetzQ. In totaal nemen 8 (semi) professionele BBQ-teams deel aan de wedstrijd. Van 10.00 tot 20.00 uur zijn de grillkunsten te bekijken en natuurlijk te proeven.

StadshagenNieuws doet verslag!
Ook dit jaar is StadshagenNieuws er natuurlijk bij. Onze fotografen doen tijdens het festival verslag met foto updates op de site. Daarnaast besteden we de komende dagen meer aandacht aan de verschillende evenementen die op het programma staan. Tot ziens op het StadshagenFestival!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!